Pasaules kausa favorīte ASV izglābjas no zaudējuma papildlaikā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

ASV vīriešu basketbola izlase otrdien Ķīnā izglābās no zaudējuma Pasaules kausa izcīņas spēlē, pārspējot Turcijas valstsvienību mača papildlaikā ar rezultātu 93:92 (26:21, 21:21, 18:19, 16:20, 12:11).

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Kriss Midltons, kurš mača papildlaikā realizēja uzvaru nesošos soda metienus. Kemba Volkers iemeta 14 punktus un veica arī 7 rezultatīvas piespēles.

Pieckārtējās pasaules čempiones ASV izlases sastāvā vēl pa 11 punktiem iemeta Džo Heriss, Mailss Tērners un Džeisons Teitums, kurš arī izcīnīja 11 atlēkušās bumbas.

Turcijas valstsvienības rindās Ersans Iljasova guva 23 punktus un izcīnīja 14 bumbas pie groziem, 18 punktus guva Melihs Mahmutoglu, 16 pievienoja Furkans Korkmazs, 15 iemeta Džedi Osmans, bet 12 punkti Skota Vilbekina kontā. 

Mača papildlaika pašās beigās Turcijas basketbolisti netrāpīja 4 soda metienus, tādējādi izlaižot uzvaru no rokām. Tiesa, amerikāņi varēja uzvarēt jau pamatlaikā, ja Džeisons Teitums trāpītu visus trīs soda metienus 0,1 sekundi pirms ceturtās ceturtdaļas beigām.

ASV basketbolisti pirmajā ceturtdaļā teicami uzbruka no perimetra, realizējot 6 no 9 tālmetieniem. Tikmēr pretinieku komandā Turcijas izlases līderis Ersans Iljasova guva 11 punktus pirmajā ceturksnī, neļaujot amerikāņiem atrauties drošā vadībā.

Otrajā ceturtdaļā pēc nospēlētām trīsarpus minūtēm ASV pirmo reizi šajā mačā sasniedza vismaz 10 punktu pārsvaru. Veicot 9:0 izrāvienu, amerikāņi uz brīdi iekrāja +15, taču uzreiz sekoja Turcijas atbilde - izrāviens 12:0. Puslaika pārtraukumā amerikāņi devās ar 47:42 vadību.

Turcijas basketbolisti trešās ceturtdaļas vidū rezultāta starpību samazināja līdz minimumam - 52:53. Spēlējot pacietīgi, divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām turki panāca arī neizšķirtu 59:59, kad ar precīzu tālmetienu izcēlās Furkans Korkmazs.

Džo Heriss guva divus punktus no groza apakšas ar piezīmi un realizēja arī soda metienu, bet līdz ar ceturtdaļas beigu sirēnu Kemba Volkers trāpīja tālmetienu, bumbai atsitoties pret groza vairogu. Tādējādi amerikāņi pēc trim ceturtdaļām bija vadībā ar 65:61.

Furkans Korkmazs un Melihs Mahmutoglu īsā laikā katrs trāpīja pa tālmetienam, turklāt otrais no viņiem realizēja arī divpunktu metienu. Viņu rezultativitāte ļāva Turcijai panākt neizšķirtu 71:71 ceturtās ceturtdaļas vidusdaļā.

Veiksmīgi pacīnoties pie pretinieku groza, ASV ieguva otrās iespējas uzbrukt. Amerikāņi iekrāja +5 divas minūtes pirms mača pamatlaika beigām, taču Turcijas izlases naturalizētais spēlētājs Skots Vilbekins trāpīja tālmetienu un sadeldēja rezultāta starpību.

57 sekundes līdz ceturtās ceturtdaļas beigām Ersans Iljasova panāca neizšķirtu, bet 12 sekundes pirms mača pamatlaika beigām viņš ar viegli pieskārienu iesita bumbu grozā, pielabojot Džedi Osmana metienu no distances, tādējādi Turcija pirmo reizi šajā mačā izvirzījās vadībā - 81:79.

Vien 0,1 sekundi pirms mača pamatlaika beigām Džeisons Teitums izpildīja tālmetienu, kura brīdī pret viņu noteikumus pārkāpa Džedi Osmans. ASV izlases uzbrucējs trāpīja pirmo un trešo soda metienu, taču otrais bija neprecīzs. Līdz ar to ceturtā ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti 81:81.

Spēles papildlaikā Džedi Osmans un Melihs Mahmutoglu trāpīja tālmetienus, iegūstot Turcijai pārsvaru ar +5. Ātri vien ar precīzu trīspunktu metienu atbildēja ASV izlases līderis Kemba Volkers, kurš pēc brīža panāca arī neizšķirtu 89:89.

50 sekundes līdz papildlaika beigām Džedi Osmans pēc lieliska caurgājiena guva divus punktus ar piezīmi un realizēja arī soda metienu, izvirzot vadībā Turcijas izlasi. Vēlāk muļķīgi nospēlēja Donovans Mičels, kurš parāva groza stīpu brīdī, kad Mailss Tērners pielaboja Džo Herisa metienu, līdz ar to divi punkti netika ieskaitīti.

Vien 9 sekundes pirms pagarinājuma beigām Dogušs Balbajs izrāva bumbu no rokām Mailsam Tērneram. Uzreiz tika pārkāpti noteikumi, un tiesneši piešķīra Džo Herisam nesportisko piezīmi. Balbajs abus soda metienus nerealizēja, taču Turcija varēja ievadīt bumbu spēlē no sāna līnijas. 

Abus soda metienus netrāpīja arī Džedi Osmans un jau pēc mirkļa uz soda metiena līnijas stājās Kriss Midltons, kurš bija nekļūdīgs un izvirzīja vadībā ASV izlasi. Ersans Iljasova centās izraut uzvaru Turcijai, taču viņa tālmetiens bija neprecīzs.

Šajā apakšgrupā otrdien jau notika viena spēle, kurā Čehijas basketbolisti ar 89:76 uzvarēja Japānas izlasi.

E apakšgrupā iepriekšējās spēlēs ASV ar 88:67 pārspēja Čehiju, bet Turcija ar 86:67 uzveica Japānu.

2019. gada Pasaules kausa izcīņā pirmo reizi piedalās 32 komandas (12 no Eiropas), kas sadalītas 8 apakšgrupās pa 4 izlasēm. Katras apakšgrupas 2 labākās komandas iekļūs sacensību otrajā kārtā.

Otrajā kārtā 16 komandas turpinās cīņu par iekļūšanu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā.

Pasaules kauss basketbolā šogad risinās astoņās Ķīnas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu