Peldētājs Kalmikovs pievarējis Lamanša šaurumu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Valērijs Kalmikovs
Valērijs Kalmikovs Foto: Tracy Clark/Facebook

Divās olimpiskajās spēlēs startējušais Latvijas peldētājs Valērijs Kalmikovs svētdienas vakarā uzsāka peldējumu pāri Lamanša šaurumam, bet agrā pirmdienas rītā viņš kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš spējis veikt šo distanci.

Kā vēsta Kalmikova "Facebook" profilā ievietotā informācija, sportists peldējumu veica, kad gaisa temperatūra bija aptuveni +18 līdz +19 grādi pēc Celsija, bet ūdens temperatūra sasniedza +19 grādu atzīmi.

Peldētājs 15 kilometrus veica trijās stundās un 50 minūtēs, bet septiņus kilometrus vēlāk viņš ūdenī bija pavadījis jau piecas stundas un 46 minūtes. Ap pulksten vieniem naktī pēc vietējā laika Kalmikovs bija veicis 28,23 kilometrus, bet gaiss jau bija atdzisis līdz +15 grādiem, kamēr ūdens temperatūra aizvien turējās +19 grādu robežās.

Tikmēr atlikušo distanci - peldētājs veica nedaudz vairāk nekā 32 kilometrus - Kalmikovs nopeldēja bez problēmām, krastu sasniedzot īsi pirms pieciem rītā, finišēdams ar laiku 11 stundas un 13 minūtes. Līdz ar to peldētājs kļuvis par pirmo Latvijas sportistu, kurš pārpeldējis Lamanša šaurumu.

"Facebook" publicētajā video Kalmikovs uzsvēra, ka mentālā cīņa neesot bijusi, jo atlicis tikai peldēt.

"Man bija lieliska komanda. Jūs visi padarījāt lielisku darbu, tāpēc paldies jums par to. Peldējums bija lielisks, es patiesi to izbaudīju," priecīgs pēc paveiktā bija Kalmikovs. "Tur nebija nekā mentāla, es vienkārši peldēju."

Savukārt peldējuma laikā viņš aukstumu neesot jutis, ja vien neskaita pašu distances galotni.

"Pēdējie 40 metri bija stindzinoši, bet kopumā bija ļoti labi. Finišā bija ļoti auksts," stāstīja peldētājs, kurš iepriekš sarunā ar "Latvijas Avīzi" pauda, ka peldējums varētu aizņemt 10 līdz 14 stundas.

Jūlija beigās Kalmikovs veica peldējumu apkārt Lielajai Kepela salai - 20,2 kilometrus garo distanci viņš pieveica četrās stundās 59 minūtēs un 36 sekundēs. Tā kā līdz šim neviens sportists nav veicis oficiālu peldējumu apkārt šai salai, Kalmikova peldējuma rezultāts ir arī reģistrēts kā šīs salas rekords.

46 gadus vecais Kalmikovs piedalījās 1996. un 2000.gada olimpiskajās spēlēs. Atlantā viņš 200 metru basā izcīnīja 13.vietu, bet Sidnejā šajā pašā distancē bija 17.pozīcijā.

Kalmikovs karjeras laikā izcīnīja vietas pirmajā desmitā pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī Pasaules kausa sacensībās.

Laika posmā no 1988.-1996.gadam viņš izcīnīja 96 Latvijas čempiona titulus. Kalmikovs 38 reizes labojis Latvijas rekordu, taču šobrīd visi viņa rezultāti ir pārspēti.

Kalmikovs pēc karjeras beigām ir pievērsies trenera arodam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu