Stojanovičs: Šis ir grūtākais posms manā futbola dzīvē (3)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas nacionālā futbola komanda pirmdien turpināja savu zaudējumu sēriju 2020. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā, ar rezultātu 0:2 savā laukumā atzīstot Ziemeļmaķedonijas pārākumu. Izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pēc mača neslēpa, ka šis ir grūtākais posms viņa futbola dzīvē. 

"Spēli sākām ļoti slikti, kā jau tas bijis iepriekš. Pirmās piecpadsmit minūtes bija tīrākā nelaime. Ielaidām divus līdzīgus vārtus, bet pēc tam sākām spēlēt mazliet labāk un iesaistījām vairākus jaunos spēlētājus. Nekad neesmu apmierināts ar spēli, ja tiek piedzīvots zaudējums," uzsvēra Stojanovičs. 

Latvijas izlase šajā ciklā sešās spēlēs piedzīvojusi visus zaudējumus, turklāt gūto/zaudēto vārtu attiecība ir -20. 

Sliktāka vārtu attiecība (-28) ir tikai Sanmarīno komandai. 

"Pēdējās dienās esmu daudz runājis ar spēlētājiem. Mēs nedrīkstam zaudēt vārtus pirmajās 15 minūtēs, jo tad ir divreiz grūtāk atspēlēties, bet tas atkal notika," pauda treneris. 

Vārtus Latvijas valstsvienība ielaida 14. un 17. minūtē. 

"Ja jāizceļ kaut kas pozitīvs, tad jūtos apmierināts ar vairāku spēlētāju sniegumu. Labi šo maču aizvadīja Vladislavs Gutkovskis, arī Jānis Ikaunieks labi iekļāvās spēlē pēc sarežģīta perioda," teica Stojanovičs. 

Pēc pirmā puslaika Stojanovičs nomainīja uzbrucēju Robertu Uldriķi, ar kura sniegumu treneris īsti nebija apmierināts, tāpēc spēlētāju rotācijā iekļāva Robertu Savaļnieku. 

"Mēs neesam lepni par rezultātu," sacīja Stojanovičs. "Šī bija ļoti grūta nometne. No sastāva izkrituši kādi pieci pamatsastāva spēlētāji."

Vārtsargs Pāvels Šteinbors palika ārpus pieteikuma, jo treneris viņam devis atpūtu pēc sarežģītā mačā Austrijā, kurā Latvija cieta sakāvi ar 0:6. Tas bija futbolista un speciālista kopīgs lēmums. 

Stojanovičs pirmo reizi trenera karjerā piedzīvojis sešus zaudējumus. Viņš atzina, ka šis ir grūtākais posms viņa futbola dzīvē. Pēc spēles Austrijā trenerim bijusi smaga saruna ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Kasparu Gorkšu, ar kuru plāno tikties vēl, lai pārrunāt sāpīgos jautājumus. 

 

"Vissvarīgākais mums bija izcīnīt trīs punktus un mēs to izdarījām. Ceram pirmo reizi vēsturē kvalificēties Eiropas čempionātam. Vēl ir priekšā garš ceļš ejams, taču ticu, ka mēs to varam izdarīt," sacīja Ziemeļmaķedonijas izlases galvenais treneris Igors Angelovskis. 

Nākamo spēli kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase aizvadīs 10. oktobrī savā laukumā pret grupas līderi Poliju. Piecas dienas vēlāk viesos jātiekas ar Izraēlu. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu