Lietuva vēlas rīkot vienu no četriem olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lietuvas izlases basketbolisti.
Lietuvas izlases basketbolisti. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lietuvas Basketbola federācijas pārstāvji izteikuši vēlmi rīkot vienu no četriem Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem, tādējādi cerot palielināt savas izredzes nokļūt četrgades svarīgākajās sacensībās.

Lietuvas basketbola žurnālists Donāts Urbons sociālās saziņas vietnē "Twitter" raksta, ka vietējās basketbola federācijas prezidents Arvīds Sabonis publiski paudis vēlmi rīkot šīs sacensības.

"Viens no četriem turnīriem varētu notikt Kauņā. Sabonis atklāja, ka FIBA vēlas saņemt 2,3 miljonus eiro par rīkošanas tiesību piešķiršanu, bet kopumā turnīrs varētu izmaksāt ap trim miljoniem," vēsta Urbons.

Četros kvalifikācijas turnīros vēl jānoskaidro četras izlases, kas 2020.gadā piedalīsies Tokijas Olimpiādē. Gatavību rīkot kvalifikācijas turnīru paudusi arī Grieķija.

Pieteikumus Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) pieņems līdz novembrim, bet uzvarētājus paziņos nākamā gada martā.

Pēc pagājušajā nedēļā aizvadītā Pasaules kausa, Olimpiādei automātiski jau kvalificējušās astoņas komandas - Japāna (rīkotāji), ASV, Austrālija, Francija, Spānija, Argentīna, Irāna un Nigērija.

Atlikušās četras komandas tiks noskaidrotas četros olimpiskās kvalifikācijas turnīros, kuros kopumā piedalīsies 24 izlases. Šajos turnīros piedalīties varēs 16 izlases, kuras Pasaules kausā finišēja ārpus labāko astoņnieka, kā arī astoņas valstsvienības no katra reģiona - pa divām no Āfrikas, Amerikas, Āzijas un Okeānijas un Eiropas.

Saskaņā ar sasniegtajiem rezultātiem Pasaules kausā no Āfrikas reģiona olimpiskās kvalifikācijas turnīrā piedalīsies trīs izlases, no Amerikas septiņas, no Āzijas un Okeānijas trīs, bet no Eiropas pat 11 valstsvienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu