Latvijas sieviešu futbola izlases treneris: Par oktobra nometni ir rūgtums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Didzis Matīss
Didzis Matīss Foto: www.lff.lv

Latvijas sieviešu futbola izlases treneru kolektīvam par oktobra nometni palikusi rūgtuma sajūta, pauž valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss.

Latvijas sieviešu futbola izlase otrdien Liepājā cieta zaudējumu Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā.

Latvietes ar 0:6 (0:3) kapitulēja Islandei, kas FIFA rangā ieņem 17.vietu.

Septembrī latvietes aizvadīja cienījamu puslaiku pret Zviedriju, Liepājā piedzīvojot zaudējumu ar 1:4, bet piektdien ar 1:2 atzina Slovākijas pārākumu.

"Islandietes sagādāja mums vairāk raižu nekā zviedrietes. Islande izpildīja daudz centrējumu. Kad vēlējāmies pieturēt bumbu, ne visas komandas biedrenes atbalstīja. Tagad treneru korpusam būs laiks līdz mačam ar Ungāriju, lai izanalizētu spēli. Varbūt jāveic kādas izmaiņas. Skatīsimies, ko rādīs laika posms starp abiem mačiem," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Matīsa teikto.

Latvijas izlase otrdien divus vārtus ielaida puslaiku pieliktajās minūtēs.

"Zaudētas divcīņas. Nav runa par koncentrēšanās trūkumu vai ko tamlīdzīgu. Zaudētas divcīņas, neatrašanās savās zonās, bumbas atlēca pretiniecēm veiksmīgāk. Vērtējot visu oktobra nometni, ir rūgtums. Galvenokārt par neizmantoto iespēju pret Slovākiju. Tā, domāju, bija vislabākā iespēja tikt pie punktiem," secināja Matīss.

Arī Latvijas izlases futboliste Karlīna Miksone atzina, ka pirms mača ar Islandi bijis lielāks spiediens, nekā pirms dueļa ar Zviedriju.

"Šie trīs mači kvalifikācijas ciklā deva ļoti daudz. Tas noteikti nav tāpat kā spēlēt Latvijas čempionātā. Esot Latvijā, reizēm domājam, ka esam labas spēlētājas. Kad samēro spēkus ar tāda līmeņa pretiniecēm, sāc domāt, vai tiešām esi gatava šādam posmam. Ja katru dienu strādātu tādā līmenī, protams, būtu progress un ar laiku adaptētos, bet, esot Latvijas čempionātā, tev ir 30 sekundes, lai izdomātu, kam piespēlēt. Savukārt šeit, izlašu līmenī, jau pirms piespēles prasīšanas jādomā, kam piespēlēsi tālāk un kā. Te uzreiz visas pretinieces klāt. Ātrāk jādomā, ātrāk jārīkojas, ātrāk jāpieņem lēmumi. Visām meitenēm šī ir ļoti vērtīga pieredze," skaidroja Miksone.

Apakšgrupā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs vadībā ir Zviedrija un Islande, tālāk ar trim punktiem seko Slovākija, bet bez punktiem ir Ungārija un Latvija.

Šajā kvalifikācijas ciklā ir mainīta izspēles kārtība. Iepriekš bija sabraukuma tipa kvalifikācijas priekšsacīkšu kārta, kurā Latvijas izlase vairākkārt palika otrajā vietā un soli no iekļūšanas kvalifikācijas pamatturnīrā. Sākot ar šo kvalifikācijas ciklu priekšsacīkšu kārta ir atcelta, un visas 47 nacionālās izlases sadalītas deviņās grupās pa sešām vai piecām komandām, padarot kvalifikācijas sistēmu līdzīgu, kāda ir gadu gaitā ierasta vīriešu izlasēm. Jaunais sacensību formāts nozīmē, ka turpmāk Latvijas valstsvienībai oficiāli kvalifikācijas mači notiks biežāk un ka tādu būs vairāk.

Latvija izlozē bija piektajā grozā un sacenšas F grupā kopā ar šovasar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pasaules kausā sievietēm trešo vietu izcīnījušo Zviedriju, kā arī ar Islandi, Ungāriju un Slovākiju. Spēles notiks līdz 2020.gada septembrim.

Turpinājumā 12.novembrī jāaizvada pirmā spēle viesos pret Ungāriju, bet nākamā gada aprīlī atkārtoti jātiekas ar Slovākiju, kamēr jūnijā tiks aizvadīts divas spēles - viesos pret Islandi, bet mājās pret Ungāriju. Pēdējā atbildes spēle būs 2020.gada oktobrī viesos pret Zviedrijas izlasi.

Finālturnīram kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas un trīs labākās otro vietu ieņēmējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu