Kaspars Bērziņš no BK "Ogre" pārceļas uz Krieviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Bērziņš
Kaspars Bērziņš Foto: Renārs Koris (www.estlatbl.com)

Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš otrdien panācis vienošanos ar Krievijas komandu Saratovas "Avtodor", kurā viņš uz pusotru mēnesi aizvietos traumēto Aizeju Hiksu.

Bērziņš pagājušajā sezonā pievienojās Latvijas-Igaunijas līgā startējošajai vienībai "Ogre", kas vēlāk Latvijas Basketbola līgā (LBL), pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē izcīnīja bronzas godalgas.

Sezonu iepriekš viņš pārstāvēja čempionvienību "VEF Rīga", ar kuru startēja arī VTB Vienotajā līgā, kurā startē arī "Avtodor" klubs.

Šosezon spēlētājs Latvijas-Igaunijas līgās vidēji laukumā pavadījis 24,3 minūtes, kuru laikā izcēlies ar 13,3 gūtiem punktiem, astoņām bumbām zem groziem un 1,3 blokiem.

Basketbolists jau iepriekš pārstāvējis citus Krievijas klubus - "Ņižņij Novgorod", Krasnodaras "Lokomitv-Kubaņ" un Samāras "Krasnije kriļja". Tikmēr dzimtenē viņš četras reizes kļuvis par Latvijas čempionu.

Bērziņš Latvijas izlasei pērn palīdzēja Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā, bet kopumā viņš valstsvienībā aizvadījis 34 spēlēs, vidēji mačā izceļoties ar 9,6 punktiem, 6,9 atlēkušajām bumbām un 1,4 blokiem.

"Avtodor" klubs pērn VTB čempionātā izcīnīja sesto vietu, bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā neizdevās pārvarēt trešo kvalifikācijas kārtu, sezonu turpinot FIBA Eirokausā, tajā netiekot tālāk par grupu turnīru.

Šosezon Krievijas komanda FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā izstājās jau pirmajā kārtā, tādējādi jau otro gadu pēc kārtas Eiropā nāksies piedalīties pēc spēka zemāka līmeņa sacensībās.

VTB čempionātā "Avtodor" šosezon abās spēlēs piedzīvojuši zaudējumus, 13 komandu konkurencē ieņemot 11.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu