Ostapenko Luksemburā cīnās par savu otro finālu nedēļas laikā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko šodien Luksemburgas WTA "International" pusfinālā tiksies ar Krievijas tenisisti Annu Bļinkovu.

Mačs sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā atrodama 63.vietā un šajā turnīrā piedalās ar rīkotāju īpašo ielūgumu, bet viņas pretiniece ir 66.pozīcijā un šajās sacensībās saņēmusi astoto numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 110 WTA ranga punktus, kas palīdzēs veikt kāpumu rangā.

Finālā šī mača uzvarētāja tiksies ar vācieti Jūliju Gērgesu (WTA 26.) vai Kazahstānas tenisisti Jeļenu Ribakinu (WTA 43.).

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle profesionālajā tenisā.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:3) uzvarēja 17 gadus veco amerikānieti Ketrīnu Maknelliju, otrajā kārtā ar rezultātu 4-6, 6-2, 6-2 pārspēja turnīra pirmo raketi Elīzi Mertensu no Beļģijas, bet ceturtdaļfinālā guva virsroku 6-1, 6-1 pār ranga trešā simta tenisisti Antoniju Lotneri no Vācijas.

Tikmēr Bļinkova pirmajā kārtā ar 6-4, 6-0 pārspēja pagājušajā svētdienā Lincā triumfējušo amerikānieti Koko Gofu, otrajā kārtā ar 6-0, 6-1 sagrāva vācieti Tatjanu Mariju, bet ceturtdaļfinālā ar 6-3, 1-0 uzvarēja tautieti Margaritu Gasparjanu, kura otrajā setā izstājās.

Ostapenko svētdien Lincā WTA "Intnernational" sacensībās spēlēja savā sezonas pirmajā finālā, kurā gan cieta zaudējumu daudzsološajai amerikānietei Koko Gofai. Šosezon 2017.gada "French Open" čempiones bilance ir 25 uzvaras un 27 zaudējumi, Latvijas tenisistei līdz oktobrim aizvadot neveiksmīgu sezonu.

Jau ziņots, ka Lincā Ostapenko treneru kolektīvam pievienojusies slavenā Francijas tenisiste Mariona Bartoli, kura 2013.gadā triumfēja Vimbldonas čempionātā, bet rangā savulaik iekļuva pirmajā desmitniekā.

Tikmēr Bļinkova septembrī uzvarēja 125K sērijas turnīrā ASV, bet pēc tam sasniedza pusfinālu "International" sacensībās Ķīnā. Šosezon 22 gadus vecā krieviete uzvarējusi 47 reizes un zaudējusi 26 reizes. Viņa gan bieži spēlē arī ITF turnīros un WTA sacensību kvalifikācijās.

Ostapenko Luksemburgā iepriekš nav spēlējusi, bet viņas pretiniece šeit spēlē otro reizi, pērn apstājoties otrajā kārtā.

Turnīrs Luksemburgā notiek uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu