Toronto "Raptors" komanda saņēmusi NBA vēsturē lielākos čempionu gredzenus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Toronto "Raptors" talismans ar NBA čempionu gredzenu.
Toronto "Raptors" talismans ar NBA čempionu gredzenu. Foto: https://twitter.com/Raptors

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2019.gada čempioni Toronto "Raptors" pirms jaunās sezonas atklāšanas mača trešdienas rītā pēc Latvijas laika saņēma līgas uzvarētāju trofeju un vēsturē lielākos čempionu gredzenus.

"Raptors" jūnija vīdū kļuva par šī gada NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-2 pārspējot Goldesteitas "Warriors". Kanādas klubs kļuva par pirmo NBA čempioni vēsturē, kas bāzējas ārpus ASV.

Pirms 2019./2020.gada sezonas atklāšanas mača pret Ņūorleānas "Pelicans" Kanādas kluba spēlētājiem , treneriem un personālam tika pasniegta līgas galvenā trofeja un čempionu gredzeni. "Raptors" savu nosaukumu ierakstījuši līgas vēsturē arī ar to, ka viņiem pasniegtie gredzeni ir līdz šim lielākie. 

Katrā gredzenā iestrādāts 1,25 karātu dimants, kas ir lielākais dārgakmens kāds jebkad izmantots profesionālā sporta trofeju gredzenā. Gredzenos ievietoti aptuveni 80 mazi dimanti, no kuriem 74 rotā Toronto pilsētas panorāmu, tādējādi simbolizējot 74 panākumus pērnajā sezonā.

Kopumā katrs "Raptors" čempionu gredzens izrotāts ar 14 karātu vērtiem dimantiem, kuru kopskaits pārsniedz 650. Arī tas ir absolūts rekords.

Interesanti, ka gredzena dizaina izstrādē piedalījās arī  viens no čempionu vienības līderiem Kails Laurijs. Viņš esot vēlējies, lai gredzens būtu spilgts, liels un pamanāms.

Gredzenus veidoja trīs pasaules līmeņa juvelieri, bet Laurijs piedalījās katrā sapulcē, kurā tika apspriestas dažādas dizaina un izstrādes detaļas.

Toronto komanda NBA spēlē kopš 1995./96.gada sezonas. Tā šogad arī iekļuva savā vēsturē pirmajā NBA finālā, kamēr "Warriors" cerēja izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu