Briedis uzveic Glovacki arī juridiskajā cīņā (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un poļu bokseris Kšištofs Glovackis
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un poļu bokseris Kšištofs Glovackis Foto: Ieva Makare/LETA

Pasaules boksa organizācija (WBO) noraidījusi Kšištofa Glovacka apelāciju, kurā tika prasīta rezultāta anulēšana cīņā pret Mairi Briedi, portālam TVNET apstiprināja Latvijas boksera menedžeris Raimonds Zeps.

Briedis šovasar "Arēnā Rīga" trešajā raundā nokautēja Glovacki un savā īpašumā ieguva WBO čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Polijas boksera pārstāvji pēc šī dueļa sāka juridisku cīņu, pieprasot Brieža diskvalifikāciju un arī rezultāta anulēšanu. Juridiskajiem procesiem ilgstot vairākus mēnešus, Glovacka pārstāvji sev vēlamo rezultātu nav panākuši.

"No mūsu puses tika gaidīts šāds lēmums. Mūsuprāt, viņiem nebija juridisko argumentu šajā procesā. Prieks, ka tas beidzot ir galā," sacīja Zeps.

"Glovackim bija četras prasības, divas no tām bija diskvalificēt Mairi un anulēt cīņas rezultātu. Pārējās divas prasības bija mazākas, kuras no juridiskās puses pat nebija iespējams mainīt. Dokumentos bija četras prasības, bet realitātē divas," skaidroja Brieža menedžeris.

"Paldies Mārtiņam Kvēpam, kurš šajos mēnešos izgāja cauri šim juridiskajam procesam. Tagad to visu varam atstāt aiz muguras," piebilda Zeps, paužot pateicību Brieža advokātam.

Briedis gatavojas Pasaules boksa superērijas finālam, kas varētu notikt janvāra beigās vai februāra sākumā. Norises vietai patlaban ir trīs varianti - Krievija, Saūda Arābija vai Latvija.

"Nav izslēgts, ka parādās arī ceturtais variants. Supersērijas organizatori tagad arī var pieņemt lēmumus, jo, kamēr gāja juridiskais process (Glovacka protesta dēļ - aut.), nekādas darbības nevarēja veikt," teica Zeps.

Pasaules Boksa padome (WBC) šonedēļ atsauca savu jostu no supersērijas fināla, kurā Briedis spēkosies ar kubieti Junieru Dortikosu.

"Šobrīd primārais ir uzvarēt supersērijā, lai labotu to kļūdu, kas neizdevās pirmajā sezonā. Jostas ir viena lieta, bet burtiski visi pasaules prestižākie reitingi apliecina, ka supersērijas finālā cīnīsies pirmais ar otro numuru šajā svara kategorijā. Kas var būt vēl lielāks izaicinājums, kā uzvarēt šādā duelī? Jostas nav mūsu darba kārtībā, par tām atbild promoteri (šajā gadījumā supersērijas organizatori - aut.)," norādīja Brieža menedžeris.

WBO lēmusi, ka Briedim esot 120 dienu laikā jāaizvada revanša cīņa ar Glovacki, tomēr šāda dueļa realizēšana ir ļoti maz ticama.

Turklāt WBC organizācija paziņojusi, ka par tās jostu varētu cīnīties Kongo bokseris Ilunga Makabu, bet viņam pretī stātos Glovackis.

"Viņi ir nozīmējuši to, ka Mairim kā WBO čempionam ir jādod Glovackim iespēja revanšēties 120 dienu laikā, neatkarīgi ne no kā. Teorētiski tas nozīmē, ka Mairim būtu jāizvēlas starp supersērijas finālu vai cīņu pret Glovacki. Domāju, ka mani iepriekš minētie argumenti izslēdz jautājumu, ko šādā gadījumā izvēlēties," pastāstīja Zeps.

"Tomēr ir jautājums, vai tas tā tiešām paliks. Ja Glovackis izvēlas cīnīties par WBC jostu, tad pat tīri teorētiski nav iespējams aizvadīt revanšu. Līdz ar to pats Glovackis ir izšķiršanās priekšā, bet mūs tas nekādā veidā neiespaido," skaidroja Brieža menedžeris.

"Ja viņš izvēlēsies cīnīties par WBO, nevis WBC jostu, tad teorētiski Mairim būs jāizdara izvēle - cīnīties finālā, kur tiksies divi pasaules labākie krūzerveita (cruiserweight) bokseri, vai aizvadīt cīņu pret Glovacki. Pat ja Mairis izvēlas neaizstāvēt WBO jostu pret Glovacki tajās 120 dienās, tad tā paliek vakanta, nevis tiek piešķirta Glovackim," sacīja Zeps.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis karjeras laikā izcīnījis 26 uzvaras (19 ar nokautu) un cietis 1 zaudējumu, kas tika piedzīvots pērn janvārī supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Savukārt 33 gadus vecais Dortikoss guvis 24 uzvaras (22 ar nokautu) un piedzīvojis 1 zaudējumu - pērn vasarā supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret krievu Muratu Gasijevu.

Kubas bokserim šobrīd pieder IBF pasaules čempiona josta, bet Brieža īpašumā ir WBO tituls.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu