Glovackis cer uz revanša cīņu pret Briedi, kas būtu atkārtots supersērijas pusfināls (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās) un Kšištofs Glovackis
Mairis Briedis (no kreisās) un Kšištofs Glovackis Foto: Ieva Makare/LETA

Polijas boksera Kšištofa Glovacka pārstāvji cer, ka izdosies aizvadīt revanša cīņu pret Mairi Briedi, kas būtu atkārtots pusfināla duelis Pasaules boksa supersērijā.

Briedis šovasar "Arēnā Rīga" trešajā raundā nokautēja Glovacki un savā īpašumā ieguva WBO pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Polijas boksera pārstāvji sāka juridisku cīņu, pieprasot Brieža diskvalifikāciju un arī rezultāta anulēšanu. Glovackis cīņas laikā iesita Briedim pa pakausi, bet Latvijas bokseris atbildēja, izpildot sitienu ar elkoni pretiniekam pa žokli.

Glovacka apelācija par Brieža diskvalificēšanu un cīņas rezultāta anulēšanu ir noraidīta, taču WBO nozīmējusi uzdevumu Latvijas bokserim 120 dienu laikā (kopš piektdienas, 25. oktobra) aizvadīt revanša cīņu.

Spriežot pēc Brieža menedžera Raimonda Zepa teiktā sarunā ar TVNET, šāds scenārijs ir maz ticams, jo tas nozīmētu Latvijas bokserim atteikšanos no cīņas supersērijas finālā, taču tas noteikti nenotiks.

"Briedim ir jādod iespēja Glovackim revanšēties, vai arī viņš var doties uz supersērijas finālu bez WBO jostas. Glovackis vēlas revanša cīņu, viņš ar nepacietību gaida iespēju ringā nokārtot rēķinus ar Briedi," sarunā ar ESPN sacīja Glovacka advokāts Skots Šafers (Scott Shaffer).

Brieža menedžeris Zeps portālam TVNET norādīja, ka supersērijas fināls varētu notikt janvāra beigās vai februāra sākumā. Norises vietai patlaban ir trīs varianti - Krievija, Saūda Arābija vai Latvija.

Glovacka pārstāvji gan cer, ka supersērijas organizatori pārliks fināla cīņu uz vēlāku laiku, lai Polijas bokseris varētu aizvadīt revanša cīņu pret Briedi, saglabājot iespēju ne tikai cīnīties par WBO jostu, bet arī vietu supersērijas finālā.

"Mēs aizkavēsim supersērijas finālu. Briedim ir jācīnās 120 dienu laikā. Vēsturisks WBO lēmums! Lielisks panākums! Ir piepildītas manas cerības," savā "Twitter" profilā raksta Glovacka promoters Andžejs Vasiļevskis.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis karjeras laikā izcīnījis 26 uzvaras (19 ar nokautu) un cietis 1 zaudējumu, kas tika piedzīvots pērn janvārī supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Briedim supersērijas otrās sezonas finālā paredzēta cīņa pret 33 gadus veco kubieti Junieru Dortikoss, kurš guvis 24 uzvaras (22 ar nokautu) un piedzīvojis 1 zaudējumu - pērn vasarā supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret krievu Muratu Gasijevu.

Savukārt 33 gadus vecais Glovackis karjerā izcīnījis 31 uzvaru (19 nokauti) un piedzīvojis 2 zaudējumus - pret Briedi un Usiku.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu