Voins lēmumu par kandidēšanu uz vēl vienu termiņu paziņos novembra vidū

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Valdis Voins
Valdis Voins Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašreizējais Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins savu lēmumu saistībā ar kandidēšanu vai nekandidēšanu uz vēl vienu termiņu organizācijas vadītāja amatā paziņos pēc 14. novembra. 

"Vēl neesmu izlēmis, vai kandidēšu uz nākamo termiņu," sarunā ar TVNET sacīja Voins. "14. novembrī mums ir kopsapulce, un tad droši vien sāksim domāt par nākamo soli."

Pagaidām vienīgā kandidāte, kura paziņojusi par savu kandidēšanu LBS prezidenta vēlēšanās, ir viena no visu laiku labākajām pašmāju basketbolistēm Anete Jēkabsone-Žogota

Viņa jau tikusies ar vairākiem biedriem un aktīvi strādā pie programmas veidošanas nākamajiem četriem gadiem, kas tiks prezentēta novembra beigās, pēc tam, kad būs notikušas individuālas tikšanās ar visiem LBS biedriem, lai pārrunātu to idejas un redzējumu.

"Mana iekšējā balss pagaidām vēl ir miera stāvoklī," teica Voins, atklājot, ka savu lēmumu paziņos pēc 14. novembra, kad LBS Gada balvas sarīkojumā tiks sumināti gada laureāti basketbolā. 

LBS valde vēl nav paziņojusi, kad plāno sasaukt kongresu, kurā notiks prezidenta vēlēšanas. Pēc LBS statūtiem jaunajam prezidentam jābūt ievēlētam līdz nākamā gada janvāra beigām, kad beidzas Voina pilnvaras.

Pirmdien izplatītajā paziņojumā Jēkabsone-Žogota atklāja, ka kopā ar kādreizējo LBS prezidentu un ilggadējo Latvijas pārstāvi FIBA Finanšu komisijā Ojāru Kehri 30. oktobrī Minhenē, kur atrodas FIBA Eiropa galvenā mītne, tiksies ar FIBA Eiropa prezidentu Turgaju Demirelu.

Voins organizācijas prezidenta amatā ir kopš 2011. gada. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu