Ko regbisti domā par futbolistiem? Līmeņa atšķirības regbija pasaulē...

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Pagājušās nedēļas nogalē noslēdzās teju pusotru mēnesi ilgušais Pasaules kauss regbijā. Trešo reizi prestižajā turnīrā triumfēja Dienvidāfrikas Republika (DĀR). Par šo un citiem ar regbiju saistītiem tematiem TVNET Sports podkāstā "Čempionu brokastis" saruna Latvijas regbija izlases spēlētāju Kristu Kruskopu. 

Regbijs ir īstu vīru sporta veids. Diezgan traumatisks, jo vairāk nekā citās sporta spēlēs ir spēcīgs kontakts ar pretinieku. Nereti brutāls, bet regbisti nečīkst. 

"Iekšēji man par futbolistiem ir smīniņš," sacīja Kruskops. "Protams, ja spēlē regbiju, futbolu ir grūti skatīties. Liekas, kāpēc...".

Viņš pastāstīja, ka regbijā tēlošana faktiski nenotiek. Savas teju desmit gadus ilgās karjeras laikā vien dažas reizes ievērojis, ka kāds regbija spēlētājs simulē pārkāpumu.

Kruskops pastāstīja arī par Latvijas izlases spēlēm oktobrī. Iepriekšējā mačā Latvija Slokas stadionā Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas otrajā mačā ar 22:26 zaudēja Zviedrijai, šajā ciklā ciešot otro neveiksmi.

Latvija gan ieguva bonusa punktu, jo nezaudēja ar vairāk kā septiņiem punktiem, kas var būt ļoti noderīgs turnīra izskaņā.

Pirms tam Latvijas izlase ar rezultātu 13:38 viesos kapitulēja Ungārijai.

"Kā es nokļuvu regbijā? Man augstskolā bija kursa biedrs, kurš spēlēja regbiju un es to zināju. Sākumā man nebija tādas sajūtas, ko es tur iešu... bija neliels biklums. Sazvanīju treneri un aizgāju izmēģināt," savu nonākšanu regbijā atceras Kruskops. "Pirmajā reizē, kad aizgāju uz treniņu, neko daudz nesapratu. Regbiju uzreiz vispār ir grūti saprast."

Ikdienā Kruskops pārstāv Latvijas čempionāta komandu "Miesnieki/Ķekava". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu