Daugaviņš pirms jubilejas spēles izlasē: Jaunībā ģērbtuvē izjokoju visus pēc kārtas

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pirms ceturtdien gaidāmās 100.spēles Latvijas hokeja izlasē tās ilggadējais kapteinis Kaspars Daugaviņš atzīst, ka agrāk valstsvienības ģērbtuvē izjokojis visus komandas biedrus pēc kārtas, bet tagad kļuvis vecāks un prātīgāks.

31 gadu vecajam Daugaviņam ceturtdienas mačs Liepājā notiekošajā četru izlašu pārbaudes turnīrā pret Slovēniju būs 100.spēle valstsvienības kreklā. 

Hokejists sarunā ar TVNET pirms jubilejas mača atzina, ka pēc sajūtām spēļu skaitam izlasē pat vajadzētu būt lielākam.

"Patīkami, ka jau simtā spēle, bet pēc sajūtām šķiet, ka tam ciparam būtu jābūt lielākam. Labi, ka tā ir draudzības spēle, nevis kāds pasaules čempionāta mačs. Varu iet un izbaudīt hokeju," sacīja uzbrucējs.

Viņš valstsvienībā debitēja 2006.gadā, kad vēl bija 17 gadus vecs. Debijas spēlē pret Krievijas izlasi Daugaviņš izcēlās ar vārtu guvumu.

"Tik jaunam tikt izlasē man laikam bija visas karjeras pagrieziena punkts. Tiku atrādīties pasaules čempionātā, pēc tam uzreiz sekoja arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafts. Ja nebūtu ticis izlasē, varbūt viss būtu iegrozījies pavisam citādi," vērtēja Daugaviņš.

Daudziem līdzjutējiem Daugaviņa debijas gads izlasē noteikti palicis atmiņā ar viņa atraktivitāti gan laukumā, gan ārpus tā. Atvērtība komunikācijā, paša nokrāsotās baltās slidas, kautiņš treniņā ar vienu no veterāniem Aleksandru Semjonovu.

Pats hokejists tagad atzīst, ka gadu gaitā atteicies no vairākām ārišķībām, bet laukumā joprojām saglabājis tikpat lielu degsmi, nepiekāpību un cīņassaru.

"Gan jau mani ģērbtuvē izturēt bija diezgan grūti. Vienmēr jokoju. Ja tagad izlases ģērbtuvē būtu kāds tāds debitants, gan jau "noliktu pie vietas". Pamatā centos uzturēt ģērbtuvē labu atmosfēru. Kas nāca pretī, to vajadzēja izjokot," atcerējās Daugaviņš.

Boba Hārtlija vadītā Latvijas nacionālā hokeja komanda šodien Liepājā sāk "Turkish Airlines" četru komandu turnīru, pirmajā mačā tiekoties ar Slovēnijas valstsvienību. Spēles sākums plkst. 19.30. 

Mājinieki spēlēs arī pret Baltkrievijas un Francijas izlasēm.

Latvijas komandu pārstāvēs tādi izlases veterāni kā Daugaviņš, Mārtiņš Karsums, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Artūrs Kulda un citi. Vārtsargu līnijā ierindā būs pašlaik bez darba esošais Kristers Gudļevskis un hokeja kluba "Liepāja" otrais numurs Kristaps Nazarovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu