Rīgas "Dinamo" izcīna punktu pret spēcīgo "Salavat Julajev" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" komanda
Rīgas "Dinamo" komanda Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Ufas "Salavat Julajev", ciešot piekto zaudējumu pēc kārtas.

Vārtus mājinieku labā guva Nerijus Ališausks. Rīdziniekiem šajā spēlē nevarēja palīdzēt vienības uzbrukuma līderis Lauris Dārziņš.

Pirmajā periodā rīdzinieki trīs reizes spēlēja vairākumā, bet savas iespējas neizmantoja, turklāt pretiniekiem spēlēšana sešas minūtes mazākumā netraucēja izdarīt vairāk metienu pa vārtiem - 9:7.

Otrā perioda pirmajā pusē aktīvāki bija mājinieki, taču pirmie vārtus guva viesi - trešdaļas astotajā minūtē Dmitrijs Kugriševs pēc vētraina uzbrukuma iebakstīja ripu Aleksandera Salāka sargātajā cietoksnī. Tiesneši ļoti ilgi skatījās video atkārtojumu un secināja, ka ripa šķērsojusi vārtu līniju. 

"Salavat Julajev" komandai pēc gūtajiem vārtiem bija iespēja dubultot savu pārsvaru, taču tas neizdevās. Turklāt, četras minūtes pirms otrā perioda beigām Ališausks ar metienu no zilās līnijas panāca neizšķirtu.

Trešā perioda pirmajā pusē rīdzinieki pēc pretinieku diviem noraidījumiem sešas minūtes spēlēja vairākumā, taču neizmantoja iespējas izvirzīties vadībā. Paši rīdzinieki pirmo reizi mačā noraidījās vien sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad uz noraidīto soliņu devās Kārters Eštons. Mazākums tika izturēts, bet nedaudz vēlāk spēle pēc abpusēja pārkāpuma turpinājās četratā pret četriem.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots un spēle turpinājās pagarinājumā. Papildlaika trešajā minūtē Salāku pārspēja Kugriševs, kurš ar saviem otrajiem vārtiem viesiem izrāva uzvaru ar 2:1.

Šobrīd Rīgas klubs ar 18 punktiem 26 spēlēs ieņem pēdējo vietu vietu visā līgā, bet Ufas komanda ar 33 punktiem 26 cīņās ir trešā Austrumu konferencē.

Abi klubi KHL čempionātā savā starpā kopumā tikušies 22 reizes, no kurām "dinamiešiem" tikai trijās izdevies izcīnīt uzvaru, divreiz - pamatlaikā.

Pirms izlašu pārtraukuma rīdzinieki ar 2:3 zaudēja Maskavas "Spartak", ar 1:3 - Pekinas "Kuņluņ Red Star", ar 2:3 - "Soči" un ar 3:4 pagarinājumā - Sanktpēterburgas SKA. Pēdējā uzvara gūta 25.oktobrī izbraukumā pret Minskas "Dinamo". Tikmēr "Salavat Julajev" pēdējā spēlē pirms pārtraukuma pārtrauca divu zaudētu maču sēriju, ar 9:1 sagraujot Minskas "Dinamo".

Ar šo spēli "dinamieši" uzsāka piecu mājas cīņu ciklu. Pēc tikšanās ar Ufas komandu jau ceturto reizi šajā sezonā jāspēlē ar "Spartak", bet pēc tam - ar Maskavas apgabala "Vitjaz", "Soči" un Maskavas "Dinamo" klubiem.

Savukārt "Salavat Julajev" pēc tikšanās ar rīdziniekiem turpinās četru spēļu izbraukuma sēriju, kurā vēl jātiekas ar Maskavas CSKA, Jaroslavļas "Lokomotiv" un Latvijas valstsvienības galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard".

Rīdziniekiem savainojuma dēļ joprojām nevar spēlēt aizsargs Kristaps Zīle.

Izlašu pārtraukumā Rīgas "Dinamo" savu sastāvu papildināja ar diviem Krievijas uzbrucējiem - 24 gadus veco Ņikitu Setdikovu un gadu jaunāko Aleksandru Protapoviču, kuri sezonu sāka Jekaterinburgas "Avtomobilist" rindās, kopā ar komandu piedalīdamies pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvijas Dzelzceļa kauss 2019".

Setdikovs "Avtomobilist" komandai pievienojās 2017.gadā, tomēr sezonas lielāku daļu aizvadīja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubā Učali "Gornjak". Šajā sezonā uzbrucējs VHL čempionātā 48 spēlēs izcēlās ar 53 rezultativitātes punktiem (21+32), izpelnoties rezultatīvākā spēlētāja godu.

Pagājušo sezonu spēlētājs iesāka Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās, tomēr vēlāk atgriezās Jekaterinburgā, kopumā KHL čempionātā 25 spēlēs izceļoties ar sešiem rezultativitātes punktiem (3+3). Šosezon viņš desmit KHL spēlēs reizi rezultatīvi piespēlējis. Rīgas komandā Setdikovs spēlēs ar 52.numuru.

Tikmēr Protapovičs kopš 2017.gada, kad pievienojās Jekaterinburgas vienībai, 90 VHL spēlēs izcēlies ar 45 rezultativitātes punktiem (23+22). Šosezon viņš piedzīvoja debiju KHL, tomēr divās spēlēs punktus neiekrāja. "Dinamo" rindās hokejists spēlēs ar 47.numuru.

"Dinamo" šī sezona nav iesākusies veiksmīgi, tāpēc savas darba vietas oktobrī zaudēja uzbrucēji Jākobs Berjlunds un Dāvids Ulstrēms, kā arī vārtsargs Kristers Gudļevskis. Vēlāk rīdzinieku rindas papildināja divi vārtsargi - Andrejs Makarovs un Aleksanders Salāks, kā arī pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu