Kā Rīgas "Dinamo" varēja aizmainīt tiesības uz Troteru, kurš KHL nespēlē jau četrus gadus (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Broks Troters
Broks Troters Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" komanda veikusi savdabīgu darījumu, aizmanot tiesības uz kanādiešu hokejistu Broku Troteru, kurš Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) nespēlē jau kopš 2015. gada. Kā tā?

Rīgas "Dinamo" trešdien papildināja sastāvu ar 20 gadus veco krievu uzbrucēju Kirilu Sļepecu.

Savukārt Sļepeca iepriekš pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda ieguva tiesības uz Broku Troteru, kurš Rīgas "Dinamo" pēdējo reizi spēlēja 2015. gadā.

Pirms četriem gadiem Rīgas "Dinamo" vienpusēji lauza līgumu ar Troteru, izmaksājot kompensāciju 100 000 ASV dolāru apmērā, vēsta "Sport-Express".

Saskaņā ar KHL noteikumiem, spēlētājs šādos gadījumos parasti iegūst "neierobežota brīvā aģenta" statusu, tāpēc tiesības uz spēlētāju nevar aizmainīt.

KHL pārstāvji portālam "Sport24" paskaidrojuši, ka komanda saglabā tiesības uz spēlētāju gadījumā, ja līgums pārtraukts saistībā ar hokejista disciplināriem pārkāpumiem.

Tas nozīmē, ka KHL ietvaros komandai tiesības uz Troteru pieder līdz brīdim, kad viņš atmaksā 100 000 ASV dolāru kompensāciju.

Līdz ar to iepriekš šādas saistības Troteram bija ar Rīgas "Dinamo", bet tagad tās ir ar "Lokomotiv".

Iespējams, ka lielā mērā tieši šī iemesla dēļ Troters vairs nav spēlējis KHL, lai viņam nebūtu jāatmaksā kompensācija (iepriekš "Dinamo", turpmāk "Lokomotiv").

Patlaban 32 gadus vecais Troters pēc Rīgas "Dinamo" atstāšanas spēlējis Zviedrijā, Somijā, Austrijā un nedaudz arī Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Savukārt šosezon kanādiešu uzbrucējs spēlē Slovākijas čempionātā.

Troters pirmo reizi pārstāvēja Rīgas "Dinamo" 2010./11. gada sezonā, bet pēc tam arī 2014./15. gada sezonā. Dažas spēles viņš aizvadīja arī Horvātijas klubā Zagrebas "Medveščak", kas savulaik spēlēja KHL.

KHL regulārajā čempionātā Troters piedalījies 81 spēlē, guvis 11 vārtus un veicis 23 rezultatīvas piespēles.

Troters karjerā aizvadījis arī 2 mačus Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Monreālas "Canadiens" komandu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu