Daugavas stadiona skrejceļu mainīs pēc dziesmu un deju svētkiem nākamajā gadā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
"Daugavas" stadions
"Daugavas" stadions Foto: Edijs Pālens/LETA

Morāli un fiziski novecojušo Daugavas stadiona skrejceļa segumu paredzēts mainīt jau nākamā gada augustā, uzreiz pēc Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, portālam TVNET pastāstīja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) sporta direktors Kaspars Gabaliņš-Briška.

Šogad tradicionālās sacensības "Rīgas kausi" notika Ogres stadionā, tur šīs sacīkstes norisinājās arī 2017.gadā. Vismaz šogad oficiālais iemesls bija Daugavas stadiona pārāk cietais skrejceļš.

Nesen tīmeklī parādījās fotogrāfijas, kurās Daugavas stadiona skrejceļa segumā redzami lieli caurumi. 

LVS sporta direktors Gabaliņš-Briška sarunā ar TVNET atzina, ka nākamā gada vasarā skrejceļa segumu nomainīs, bet darbus uzsāks tikai augustā.

"Daugavas stadiona vadītājs Guntis Zālītis mums 6.novembrī prezentēja tālākās būvniecības gaitu. Stadiona skrejceļa seguma maiņu uzsāks uzreiz pēc nākamā gada skolēnu dziesmu un deju svētkiem. Tam ilgu laiku nevajadzēs. Ja būs labi laikasptākļi, tad tam būs nepieciešams aptuveni mēnesis," pastāstīja Gabaliņš-Briška.

Viņš gan piebilda, ka skrejceļa nomaiņā svarīga būs sadarbība ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), jo jāmaina arī centrālā laukuma segums.

Šādi plāni gan nozīmē, ka "Rīgas kausi" atkal nākamgad varētu nenotikt galvaspilsētā. LVS pārstāvis uzsvēra, ka pašlaik ir divi iespējamie scenāriji.

"Darām visu, lai sacensības notiktu Rīgā. Defekti jānovērš pirmajā skrejceļā. Ja tas tiks izdarīts, tad Daugavas stadionā notiks pilna programma ar garajām skriešanas distancēm. Ja defektus nenovērsīs, tad "Rīgas kausos" nebūs garo distanču," atklāja Gabaliņš-Briška.

"Rīgas kausi" ierasti risinās jūnija sākumā. Tā Latvijas sportistiem būs vēl viena iespēja izpildīt Tokijas olimpisko spēļu normatīvu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu