Brieža menedžeris: Mairis ir gatavs revanša cīņai ar Glovacki (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un poļu bokseris Kšištofs Glovackis
Latvijas bokseris Mairis Briedis (no kreisās) un poļu bokseris Kšištofs Glovackis Foto: Ieva Makare/LETA

Mairis Briedis ir gatavs aizvadīt revanša cīņu ar poli Kšištofu Glovacki, taču tā nevar notikt pirms Pasaules boksa supersērijas fināla, sarunā ar TVNET sacīja Latvijas boksera menedžeris Raimonds Zeps.

Briedis šovasar "Arēnā Rīga" trešajā raundā uzveica Glovacki un savā īpašumā ieguva WBO (Pasaules boksa organizācijas) pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Glovacka pārstāvji pēc šī dueļa sāka juridisku cīņu, pieprasot Brieža diskvalifikāciju un arī rezultāta anulēšanu, jo Latvijas bokseris izdarīja sitienu pretiniekam ar elkoni pa seju, kas ringā nav atļauts.

WBO iepriekš paziņoja, ka Briedim ir 120 dienu laikā jāpiedāvā Glovackim iespēja revanšēties. Lai izpildītu šo nosacījumu, Briedim būtu jāatsakās no cīņas Pasaules boksa supersŗijas finālā pret kubieti Junieru Dortikosu.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps jau iepriekš sarunā ar TVNET norādīja, ka viņi noteikti neatteiksies no šīs cīņas, jo "visi pasaules prestižākie reitingi apliecina, ka supersērijas finālā cīnīsies pirmais ar otro numuru."

Tagad WBO paziņojusi, ka Briedim tiek atņemta pasaules čempiona josta. Zeps norādīja, ka Latvijas boksera komanda gaidīja šādu lēmumu, taču Briedis ir gatavs revanša cīņai pēc supersērijas fināla.

"Norādījām WBO, ka esam gatavi aizvadīt revanšu pēc supersērijas fināla. Mums ar supersēriju ir līgums, kas aizliedz iesaistīties citās cīņās. Līdz ar to mums nav citu variantu, kā tikai startēt finālā," teica Zeps.

"Pēc fināla varam skatīties - esam gatavi aizvadīt revanšu," par iespējamo cīņu pret Glovacki piebilda Brieža menedžeris.

WBO pasaules čempiona josta tagad ir vakanta. Par to cīnīsies Glovackis un Lielbritānijas bokseris Lorenss Okolijs (Lawrence Okolie), kurš 14 cīņās (11 nokauti) ir nepārspēts.

Briedim gan būs iespēja cīnīties par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu, kas patlaban pieder Latvijas boksera nākamajam pretiniekam - otram supersērijas finālistam Dortikosam.

Superērijas fināla norises vieta un laiks vēl nav oficiāli paziņots. Brieža menedžeris iepriekš portālam TVNET norādīja, ka cīņa varētu notikt janvāra beigās vai februāra sākumā Krievijā, Saūda Arābijā vai Latvijā.

"Ir palikuši divi varianti. Latvija joprojām ir kā rezerves variants. Cīņa gaidāma janvāra beigas vai februāra sākumā," pastāstīja Zeps.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis karjeras laikā izcīnījis 26 uzvaras (19 ar nokautu) un cietis 1 zaudējumu, kas tika piedzīvots pērn janvārī supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Savukārt 33 gadus vecais Dortikoss guvis 24 uzvaras (22 ar nokautu) un piedzīvojis 1 zaudējumu - pērn vasarā supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret krievu Muratu Gasijevu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu