Putins: WADA lēmums ir pretrunā ar olimpisko hartu (13)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: REUTERS/EPA/AP

Krievijas Federācijas prezidents Valdimirs Putins uzskata, ka Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) pirmdien pieņemtais lēmums piespriest lielvalstij četru gadu diskvalifikāciju no lielajiem sporta notikumiem ir pretrunā ar olimpisko hartu.

Pieņemtais lēmums nozīmē, ka Krievijas karoga un himnas nebūs ne 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, ne 2022. gada Pasaules kausa izcīņā futbolā Katarā. 

Tiesa, atlēti varēs startēt zem neitrāla karoga, ja spēs pierādīt to, ka nav saistīti ar dopinga skandālu, kas pēdējos gados pārņēmis Krieviju.

Krievijai 21 dienas laikā ir iespēja šo lēmumu pārsūdzēt Sporta arbitrāžas tiesā.

Pieņemto lēmumu "RIA Novosti" komentējis arī odiozais valsts prezidents Putins.

"Saprotu, ka nav nekādu pretenziju pret Krievijas Olimpiskās komitejas darbību. Tas nozīmē, ka sportistiem jāļauj startēt zem savas valsts karoga. To paredz olimpiskā harta. Šis WADA lēmums ir pretrunā ar olimpisko hartu, tāpēc mums ir visas tiesības vērsties tiesā," izteicās Putins.

Krievijas sporta reputāciju sabojāja 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu dopinga skandāls, kurā tika atklāta liela mēroga valsts atbalstīta dopinga programma, lai uzlabotu valsts spējas iegūt vairāk medaļu spēlēs savās mājās.

2016.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Krievijas vieglatlētiem jau tika liegta iespēja startēt, bet citos sporta veidos krieviem šāda iespēja vēl bija.

Diskvalifikācijas apjoms tika palielināts 2018.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, lai gan tie Krievijas atlēti, kuri varēja pierādīt savu nevainīgumu, drīkstēja startēt kā neitrālie sportisti zem olimpiskā karoga.

Neskatoties uz šo diskvalifikāciju, Krievijas vīriešu futbola izlase nākamgad varēs piedalīties 2020. gada Eiropas čempionātā. Šis turnīrs notiks 12 valstīs 12 pilsētās, tostarp spēles tiks aizvadītas arī Krievijā, Sanktpēterburgā.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu