Raimonds Vējonis: LBS pārvaldē vēlos vairāk profesionāļus, nevis politiķus (14)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" šīs sezonas 30. epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis bijušo Latvijas valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Vējonis ir viens no trim Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amata kandidātiem. Vēlēšanas notiks 21. janvārī.

Viņš jaunībā aizrāvās ar vieglatlētiku, sevišķi padevusies augstlēkšana. Rekords bija 2,05 metri, tādējādi viņš izpildīja PSRS sporta meistara kandidāta normu.

Vējonim paralēli patika nodarboties arī ar basketbolu. "Kādreiz varēju ielikt bumbu grozā no augšas, bet tagad labāk vairs to nemēģināt (smejas)."

Virzīt kandidatūru uz LBS prezidenta amatu Vējoni pamudināja basketbola kluba "Ogre" pārstāvji.

"Izvērtējot visus par un pret, nodomāju - kāpēc ne? Saistība ar basketbolu man ir ļoti cieša," sacīja Vējonis.

"Varu izmantot savas zināšanas un kontaktus, kas man ir gan kā bijušajam Latvijas prezidentam, gan kā bijušajam ministram, lai turpinātu attīstīt basketbola nozari."

Vējonim vaicāts, kas šobrīd, viņaprāt, ir lielākā problēma Latvijas basketbolā.

"Man gribētos, lai veidotos basketbola sistēmas piramīda."

Lai stiprinātu basketbola sistēmas piramīdu, viens no uzdevumiem ir uzlabot līmeni nacionālajā čempionātā.

"Lietuva ir ļoti labs piemērs, tur pašvaldības ļoti aktīvi piedalās (klubu finansēšanā). Mums jebkura pašvaldības piedalīšanās ar naudu ir maza. Jo lielāku naudu iedosi, jo lielāka iespēja, ka Valsts kontrole pārmetīs, ka neefektīvi tiek ieguldīti līdzekļi."

Vējonis izvairījās konkrēti atbildēt, kādus cilvēkus viņš vēlas redzēt LBS valdē un padomē. Tomēr viņš pauda vēlmi darbā iesaistīt vairāk basketbola profesionāļus, nevis politiķus.

"Gribu vairāk iesaistīt cilvēkus, kuri ikdienā darbojas basketbolā - gan trenerus, gan sporta klubu pārstāvjus, gan citus. Un lai mazāk būtu politiķi. Skatoties iepriekšējo gadu pieredzi, tur ir bijuši daudzi politiķi, bet vai tad piesaistītā nauda ir baigi pieaugusi?"

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu