Vorim sausā spēle; "Dinamo" apspēlē spēcīgo "Baris" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Voris
Jānis Voris Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

2020. gadu ar uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā sestdien sāka Rīgas "Dinamo" komanda, kas ar 1:0 savā laukumā pārspēja spēcīgo Nursultanas "Baris". Savu pirmo sauso spēli KHL aizvadīja jaunais vārtsargs Jānis Voris, kurš šajā čempionātā nepārspēts palicis jau vairāk nekā 80 minūtes no vietas.

Rīdzinieku rindās vārtus guva Kirils Sļepecs, savukārt Voris atvairīja visus 26 pretinieku metienus, pagarinot savu KHL "sauso" sēriju līdz 81 minūtei un 45 sekundēm.

Spēli aktīvāk iesāka mājinieki, kuri pirmajās trīs minūtēs izdarīja divus neērtus metienus pa Edvarda Paskāla vārtiem, bet kanādietis ar tiem tika galā. Arī spēles turpinājumā krietni aktīvāku spēli demonstrēja rīdzinieki, Laurim Dārziņam pēc astoņām nospēlētām minūtēm nopelnot komandai pirmo iespēju skaitliskajā vairākumā. Mirkli iepriekš Oskaram Batņam bija laba iespēja gūt vārtus, taču uzbrucēja metiens lidoja garām teju vai tukšiem vārtiem.

Vairākumu mājiniekiem izmantot neizdevās, bet mača 11.minūtē Kārters Eštons no asa leņķa centās pārspēt vārtsargu, kas gan beidzās nesekmīgi. Īsi pēc tam ripa atslīdēja līdz zilajai līnijai, kur to savāca Nerijus Ališausks, izdarot spēcīgu šķēlienu, taču Paskāls aizvien palika nepārspēts. Nākamajā uzbrukumā Miķelis Rēdlihs ar partneriem izveidoja lielu haosu pretinieku vārtu priekšā, bet ripa aizvien neatrada vietu vārtos. Šo jautājumu 13.minūtē atrisināja Sļepecs, kurš izrāvās vienatnē pret vārtsargu, un ar veiklām rokas kustībām ripu ieraidīja Paskālam starp kājām. 

"Dinamo" pirmajā periodā bija vēl viena iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču arī šoreiz to neizdevās izmantot, 20 minūtēm noslēdzoties ar rezultātu 1:0.

Otro periodu Rīgas komandai nācās iesākt bez kapteiņa Dārziņa, jo pēc kontakta pirmajā trešdaļā, viņš sajuta sāpes kakla rajonā un spēlē neatgriezās arī vēlāk. Šo trešdaļu aktīvāk sāka "Baris", Ņikitam Mihailim jau otrajā minūtē izraujoties līdz vārtu priekšai, taču uzbrucējam ripa nošļuka no nūjas lāpstiņas. Perioda vidū sākotnēji rīdzinieki izveidoja bīstamu situāciju pie "Baris" vārtiem, bet pēc neveiksmīgā noslēguma, ar ripu uz priekšu devās viesi, kārtīgi liekot pasvīst Vorim, kuram par laimi, garām tukšiem vārtiem aizmeta bijušais "dinamietis" Līnuss Videls.

Mājinieki otrajā periodā spēja izturēt lielo "Baris" spiedienu, pašā galotnē Kristapam Sotniekam nopelnot divu minūšu noraidījumu par klupināšanu, kā rezultātā noslēdzošās 20 minūtes bija jāsāk mazākumā.

Skaitlisko mazākumu mājiniekiem izdevās izturēt, bet pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja pavērās astotajā minūtē, kad pēc Ginta Meijas metiena, vārtu priekšā ripu nesavaldīja Aleksandrs Protapovičs, Paskālam ar kāju atsitot viņa mesto ripu. Pēc aptuveni 11 nospēlētām minūtēm "Baris" izdevās nostāties "Dinamo" aizsardzības zonā, vienā no epizodēm aizsargam izdarot spēcīgu šķēlienu, kas no rokām nūju izrāva Vorim, taču vārtsargs aizvien palika nepārspēts.

Trešā perioda otrajā nogrieznī abas vienības laiku no laika centās aizlauzties līdz pretinieku vārtiem, bet bīstamākā iespēja bija "Baris" uzbrucējam Antonam Sagadejevam, kurš no tuvas distances ripu raidīja virsū Vorim. Kad spēlē bija palikušas mazāk nekā divas minūtes, noraidījumu nopelnīja Sotnieks, bet viesi noņēma vārtsargu, lai izlīdzinātu rezultātu. "Baris" pusotrā minūtē izdarīja vairākus metienus pa vārtiem, taču Voris palika nepārspēts, izcīnot savu pirmo "sauso" uzvaru KHL čempionātā.

Iepriekšējā spēlē Rīgas "Dinamo" viesos ar 2:0 uzvarēja Minskas "Dinamo", sagādājot tai jau 12.zaudējumu pēc kārtas un pārtraucot savu deviņu zaudēto spēļu sēriju, kā arī pie pirmā panākuma KHL tiekot vārtsargam Jānim Vorim.

Voris kādu laiku būs Rīgas komandas pirmais vārtu vīrs, jo pieredzes bagātākie Aleksandrs Salāks un Andrejs Makarovs iedzīvojušies savainojumos. Tāpat savainojumu dēļ šajā mačā nespēlēja arī Kristaps Zīle, kuram sezona jau ir noslēgusies, Uvis Balinskis, Rihards Marenis, Vitālijs Pavlovs.

Decembra beigās KHL transfēru pēdējā dienā Rīgas komandā atgriezās kanādiešu aizsargs Metjū Majone, kurš Jauno gadu sagaidīja ar izcīnītu Špenglera kausu Kanādas izlases rindās, un pievienojās uzbrucējs Reinis Mārtiņš Lejnieks. Vienlaicīgi ceļi šķīrās ar aizsargu Artūru Kuldu, kurš piektdien jau debitēja Čerepovecas "Severstaļ", un ar vienu no uzbrukuma līderiem Brendonu Makmilanu, kanādietim piektdien jau gūstot pirmos vārtus Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajā Omskas "Avangard" komandā.

Arī "Baris" uz Rīgu devās ar uzvaras garšu mutē, jo iepriekšējās divās spēlēs savā laukumā ar 4:2 pārspēts Jekaterinburgas "Avtomobilist" un ar 2:1 - Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Savi savainotie bija arī Kazahstānas komandai - aizsargs Viktors Svedberjs un uzbrucējs Īro Pakarinens.

Latvijas komanda ar 31 punktiem 44 spēlēs ieņem pirmspēdējo vietu līgā, bet "Baris" ar 55 punktiem 43 mačos ir trešā Austrumos.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 23 reizes, astoņas uzvaras izcīnot rīdziniekiem. Oktobrī pirmajā sezonas savstarpējā spēlē viesos rīdzinieki ar 4:3 svinēja panākumu pagarinājumā.

Rīgas hokejisti trīs mājas spēļu sēriju turpinās ar cīņām pret divām Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām - Jāņa Kalniņa Helsinku "Jokerit" un Artūra Kuldas Čerepovecas "Severstaļ".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu