Eiropas kausā Siguldā debiju varētu piedzīvot trenera Prūša dēls (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobslejisti
Latvijas bobslejisti Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Nākamnedēļ Siguldā gaidāmajās Eiropas kausa sacīkstēs varētu startēt arī Latvijas bobsleja izlases galvenā trenera Sanda Prūša dēls Roberts, informē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

2020. gada 18. un 19. janvārī Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiks Eiropas kausa izcīņas sacensībās bobslejā un skeletonā.

Latvijas izlases treneru plānos paredzēts, ka debiju šāda mēroga mačos pieredzēs 21 gadu vecais Roberts Prūsis. Viņš seko tēva piemēram, izvēloties kļūt par bobsleja pilotu. 

Siguldā notiks pirmais posms bobslejā Eiropas kausa izcīņā pēc Jaunā gada, savukārt skeletonisti jau janvāra sākumā sacentās Īglsas trasē Austrijā.

Eiropas kausa izcīņa Siguldā sāksies sestdien 18. janvārī pulksten 10.00 ar braucieniem skeletonā, savukārt no plkst. 14.00 trasē dosies bobsleja divnieku ekipāžas.

Svētdien 19. janvārī no plkst. 14.00 vēlreiz notiks bobsleja sacensības divniekiem.

Pēc Siguldas posma bobslejā vēl būs atlikušas sacensības Īglsā, kur notiks sezonas pēdējais posms bobslejā divniekiem un vēl divi posmi bobslejā četriniekiem.

Skeletonā Eiropas kausa sezonas noslēgums paredzēts Altenbergas trasē Vācijā, kur notiks pēdējie divi posmi.

Sezonas kopvērtējumā bobslejā pagaidām pēc pieciem posmiem divnieku vērtējumā otrais ir olimpiskais čempions Oskars Melbārdis.

Dāvis Kaufmanis ir 13. pozīcijā, Helvijs Babris 16., Emīls Cipulis ir 22. vietā un Ralfs Bērziņš 29., kaut viņš aizvadījis tikai vienu posmu. Līderis ir rumāņu sportists Mihais Kristians Tenteā.

Četrinieku vērtējumā pēc sezonas sešiem posmiem līderis ir vācietis Jonass Janušs, Oskars Melbārdis ir trešais, Ralfs Bērziņš ierindojas 20. pozīcijā.

Skeletonā pēc posmiem pirmo trijnieku noslēdz Krists Netlaus, tuvu pirmajam desmitniekam ir Elvis Veinbergs, labāko 30 skaitā arī Mārtiņš Muižnieks.

Sieviešu skeletonā pēc uzvaras Kēnigszē trasē pirmajā trijniekā ielauzās Endija Tērauda, labāko desmitnieku noslēdz Dārta Zunte.

Bobsleja vīriešu konkurencē Siguldā piedalīsies mūsu olimpiskā čempiona Oskara Melbārža pilotētais divnieks, kā arī jaunie piloti Dāvis Kaufmanis, Emīls Cipulis.

Skeletonā piedalīsies 2018. gada Pasaules junioru vicečempions Krists Netlaus, šīs sezonas Kēnigszē EK posma uzvarētāja Endija Tērauda, brauks arī Dārta Zunte,Valts Smilga, Mārtiņs Muižnieks.

Fanu teltī darbosies bērnu stūrītis. Par muzikālo gaisotni rūpēsies DJ Andris Jurga.

Visiem līdzjutējiem ieeja pasākumā būs bez maksas.

Atgādinām, ka pasaules spēcīgākie bobslejisti un skeletonisti Siguldā pulcēsies februārī (no 14. līdz 16. februārim), kad paredzēts Pasaules kausa izcīņas sezonas pēdējais posms. Tas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts bobslejā divniekiem un arī skeletonā. 

Siguldā arī tiks pasniegtas 2014. gada Soču olimpisko spēļu medaļas, jo pēc Krievijas bobslejistu diskvalifikācijas Oskaram Melbārdim pienākas divas godalgas - ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Jāni Strengu un Arvi Vilkasti zelts četriniekos un bronza divniekos kopā ar Dreiškenu.

Melbārdis traumas dēļ izlaida visu pagājušo sezonu, tāpēc šosezon viņš pagaidām startē otrā līmeņa sacensībās Eiropas kausā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu