Skeletoniste Tērauda izcīna sesto vietu Eiropas kausa posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas skeletoniste Endija Tērauda
Latvijas skeletoniste Endija Tērauda Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien Austrijas pilsētā Insbrukā izcīnīja sesto vietu Eiropas kausa trešā posma pirmajās sacensībās.

Tērauda pirmajā braucienā uzrādīja ceturto ātrāko laiku, bet otrajā ieguva septīto pozīciju, kā rezultātā divu braucienu summā izcīnīta sestā vieta, līderei zaudējot 1,07 sekundes.

Uzvaru sacensībās svinēja Alīna Tarajčenkova no Krievijas, kura divu braucienu summā finišēja ar laiku viena minūte un 48,87 sekundes. Otro vietu izcīnīja itāliete Alesija Kripa, kura uzvarētājai zaudēja 0,25 sekundes, bet bronzu ieguva Valetīna Margaljo, kura no līderes iepalika 0,58 sekundes.

Sacensībās piedalījās arī vēl viena Latvijas sportiste Dārta Zunte, kura divu braucienu summā izcīnīja 11.vietu, Krievijas sportistei zaudējot 1,88 sekundes.

Kopumā dāmu konkurencē startēja 25 sportistes.

Tikmēr vienīgais Latvijas sportists vīru konkurencē - Krists Netlaus - ar devīto un 16.ātrāko laiku, divu braucienu summā izcīnīja 13.pozīciju. 

Uzvaru sacensībās izcīnīja itālis Amedeo Banis, Latvijas sportistu apsteidzot par 1,46 sekundēm. Otro vietu, līderim zaudēdams 0,39 sekundes, izcīnīja vācietis Fēlikss Zaibels, bet bronza japānim Hiroasu Takahaši, kurš Itālijas skeletonistam zaudēja 0,58 sekundes.

Kopumā vīriešu konkurencē startēja 39 sportisti, bet otrajiem braucieniem kvalificējās 20 ātrākie skeletonisti.

Sezonas pirmajā posmā Tērauda izcīnīja septīto vietu, bet Zunte bija devītā. Otrā posma pirmajās sacensībās izcīnītas attiecīgi ceturtā un piektā vieta, bet otrajā sacīkstēs uzvaru guva Tērauda, kamēr Zunte ieņēma pirmspēdējo, 24.pozīciju.

Vīru konkurencē pirmajā posmā Netlaus bija piektais ātrākais, Elvis Veinbergs ieguva 17.vietu, bet Mārtiņš Muižnieks finišēja ar 23.laiku. Otrā posma pirmajās sacensības bronzu ieguva Netlaus, Veinbergs bija astotais, kamēr Muižnieks ierindojās 22.vietā. Šī paša posma otrajās sacensībās Netlaus vēlreiz izcīnīja bronzu, Veinbergs bija 16.pozīcijā, bet Muižnieks ieguva 26.vietu.

Eiropas kausa kopvērtējumā Netlaus ar 181 punktu ieņem ceturto pozīciju, no trešās vietas atpaliekot par četriem punktiem. Veinbergs ierindojas 16.vietā, savukārt Muižnieks šobrīd atrodams 30.pozīcijā. Dāmu konkurencē otro vietu ieņem Tērauda, kura no līderes Amēlijas Koltmenas atpaliek par 42 punktiem. Zunte pirms šīm sacensībām bija desmitā, bet nu jau ar 121 punktu pakāpusies uz sesto pozīciju.

Eiropas kausā paredzēti pieci posmi, no kuriem ceturtais janvārī notiks Siguldā. Eiropas kauss ir pēc spēka trešais līmenis aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa. Eiropas kausa sezonas noslēgums paredzēts Altenbergas trasē Vācijā, kur notiks pēdējie divi posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu