Dortikosa treneris: Juniers ir daudz pilnīgāks bokseris (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Juniels Dortikoss
Juniels Dortikoss Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Kubas boksera Juniera Dortikosa treneris Pedro Roke izteicies, ka viņa audzēknis būs ļoti labi sagatavojies Pasaules boksa supersērijas finālcīņa pret Latvijas boksa zvaigzni Mairi Briedi. 

Abi bokseri spēkiem mērosies pirmā smagā svara kategorijā 21. martā "Arēnā Rīga", cīnoties par Muhameda Ali trofeju. 

"Jau ar zināmu cīņas datumu, mēs treniņnometnē gatavosimies cīņai pret Briedi," portālā "Boxing Scene" citēts pieredzējušais speciālists Roke. "Mēs veiksim visus piesardzības pasākumus un neko neatstāsim bez ievērības. Būsim gatavi šai cīņai."

Briedis, kurš 13. janvārī svinēs 35. dzimšanas dienu, profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis 1 zaudējumu.

Tikmēr 33 gadus vecais Kubas bokseris Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis 1 zaudējumu.

Supersērijas abas pusfināla cīņas pērn 15. jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā iekļuva Dortikoss, kurš pārspēja ASV bokseri Endrū Tabiti.

Savukārt otrajā pusfinālā Briedis skandalozā cīņā pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

"Esam daudz pētījuši Briedi un zinām, ka mums jābūt ļoti uzmanīgiem," skaidro Roke. "Bet Dortikoss ir daudz pilnīgāks bokseris, ar fenomenālu sitienu. Atkārtošos, ka mēs būsim gatavi visam, ko Briedis būs sagatavojis."

Sagaidāms, ka Briedis un Dortikoss cīnīsies par Kubas bokserim piederošo IBF pasaules čempiona jostu, kā arī supersērijas uzvarētāja titulu - leģendārā Muhameda Ali trofeju.

Iepriekš bija paredzēts, ka pērn vasarā supersērijas pusfinālā Briedis ar Glovacki cīnīsies par WBC un WBO pasaules čempiona jostām. Tomēr cīņas dienā WBC atsauca savu jostu no šī dueļa.

Savukārt WBO josta pēc cīņas nonāca Brieža īpašumā, taču vēlāk tituls tika atņemts, jo viņš neaizvadīs revanšu ar Glovacki noteiktajā termiņā, bet cīnīsies supersērias finālā pret Dortikosu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu