Kazakevičam piedāvāts kļūt par futbola izlases galveno treneri

CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) sporta direktoram un U-21 izlases galvenajam trenerim Dainim Kazakevičam izteikts mutisks piedāvājums pārņemt vīru izlases vadības grožus, liecina TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Janvāra sākumā laikraksts "Sporta Avīze" vēstīja, ka LFF naudas taupības nolūkos izsver iespēju piesaistīt vīriešu izlasei pašmāju speciālistu, pirms tam no amata atbrīvojot vien 2019.gada sākumā nolīgto Slavišu Stojanoviču.

Pagaidām joprojām Stojanovičs ir izlases vadītājs, bet jau drīzumā LFF valde varētu lemt par viņa atlaišanu.

Pirmdien sociālās saziņas vietnē "Twitter" tika izplatīta neapstiprināta informācija, ka līdz janvāra beigām izlases galvenā trenera amatā plānots iecelt Kazakeviču, bet viņa palīgs varētu būt reiz komandu vadījušais Marians Pahars.

Kazakevičs šādu informāciju sarunā ar TVNET nedz apstiprināja, nedz noliedza. Viņš sacīja, ka to nekomentēs.

"Par šo tēmu no manis komentāru nebūs. Man nav nekādas papildus informācijas, tikai izplatītās baumas. Pagaidām apkārt ir tikai spekulācijas. Izskatās, ka par to runā daudz vairāk, nekā ar mani kāds par to runā," lakonisks bija Kazakevičs.

Portālam TVNET gan vairāki informācijas avoti apstiprināja, ka Kazakevičs uzrunāts darbam kā vīru izlases galvenais treneris. Jāpiebilst, ka arī pirms Stojanoviča iecelšanas amatā pavīdēja runas, ka vismaz īslaicīgi valstsvienību varētu trenēt LFF jau divus amatus apvienojošais Kazakevičs.

Nākamā LFF valdes sēde notiks 20. janvārī. Valdes loceklis un LFF pirmais viceprezidents Artūrs Zakreševskis TVNET pastāstīja, ka sēdes darba plānā ir punkts par situāciju ap izlases galveno treneri.

"Viens no apspriežamajiem jautājumiem būs par izlases treneri. Godīgi sakot, vēl nav pieņemts arī LFF šī gada budžets. Šonedēļ dažādas budžeta pozīcijas skata atbildīgās komisijas. Ceram, ka nebūs lielu iebilžu, un varēsim budžetu apstiprināt jau pirmdienas sēdē. Tad arī lemsim, ko darīt ar Stojanoviču - atlaist vai atstāt amatā, naudu ietaupot kaut kur citur," pastāstīja Zakreševskis.

Viņš gan uzsvēra, ka neatbalsta plānu kārtējo reizi īsā laikā veikt valstsvienības treneru maiņu.

"Četru gadu laikā nomainīti jau četri treneri. Amatā ar savu balsojumu valdē esmu apstiprinājis trīs, bet atlaidis neesmu nevienu. Nedomāju, ka treneru mainīšana ir pareizais risinājums. Vēl jau kārtīgi jāizvērtē, cik izdevīgi ir atlaist Stojanoviču. Viņam būs jāmaksā kompensācija, kas beigās varbūt nemaz nekādu ietaupījumu nedos."

"Sporta Avīze" iepriekš ziņoja, ka Stojanovičs ik mēnesi atalgojumā šogad saņem 14 000 eiro. Tāpat trenerim Latvijā tiek apmaksāti uzturēšanās izdevumi. Priekšlaicīgi atlaižot Stojanoviču, viņam pienāktos 150 000 eiro liela kompensācija.

Zakreševskis TVNET uzsvēra, ka konkrētas summas un līguma nosacījumus nav atklājis "Sporta Avīzei", jo pats ar Stojanoviča līguma nosacījumiem esot iepazinies vien nesen.

"Man arī nepatīk tas, ka vienmēr atnāk LFF prezidents vai ģenerālsekretārs, piedāvājot vienu izlases galvenā trenera kandidatūru. Apmēram tā - balsojiet vai iegāzīsiet Latvijas futbolu. Daudz labāk būtu, ja Treneru komisija izvirzītu vairākus kandidātus, par kuriem tad valde varētu diskutēt un balsot," ierosināja Zakreševskis.

Par "vienpadsmit vilkiem" dēvētā komanda Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā zaudēja deviņās no desmit spēlēm Stojanoviča vadībā.

2019. gada martā par Latvijas valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts serbu speciālists Slaviša Stojanovičs. Pirms nepilna gada no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties soms Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu