Gulbis turpina uzvaru gājienu un iekļūst "Australian Open" otrajā kārtā (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Reuters/ScanPix

Ernests Gulbis otrdien Melburnā izcīnīja uzvaru tenisa sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra "Australian Open" pirmajā kārtā.

Gulbis ar rezultātu 7-5, 4-6, 7-6 (7:4), 6-4 pārspēja 19 gadus veco kanādieti Fēliksu Ožjē-Aljasimu, kurš ATP rangā ieņem 22. vietu.

Patlaban 31 gadu vecais Latvijas tenisists pasaules rangā atrodas trešajā simtā, ierindojoties tikai 228. pozīcijā.

Šī viņiem bija otrā tikšanās reize. Pērn turnīrā Vācijas pilsētā Štutgartē ar rezultātu 7-5, 6-3 uzvarēja Kanādas tenisists.

Gulbis teicami sācis 2020. gada tenisa sezonu, izcīnot jau sesto uzvaru septiņās spēlēs.

Pērn visa gada laikā viņš izcīnīja tikai septiņas uzvaras un piedzīvoja 30 zaudējumus.

Par "Australian Open" otrās kārtas sasniegšanu pienākas 45 reitinga punkti un 128 000 Austrālijas dolāru (79,1 tūkstotis eiro).

Gulbis aizvadītajā mačā servēja teicami. Viņš izpildīja 14 eisus jeb neatsitamās serves, bet pieļāva tikai trīs dubultkļūdas. 

Tikmēr latvieša pretinieks ieservēja astoņus eisus un pieļāva septiņas dubultkļūdas.

Gulbis veiksmīgāk spēlēja arī izgājienā tuvu pie tīkla. Viņš punktu guva 14 no 17 izgājieniem, bet pretinieks izcīnīja 21 no 33 iespējamajiem punktiem.

Otrajā setā Gulbis zaudēja astoto un desmito geimu, pazaudējot 40:0 pārsvaru, tomēr Latvijas tenisists spēja saņemties pēc šīm neveiksmēm un spēlēja teicami mača turpinājumā.

Gulbis desmito reizi piedalās "Australian Open" turnīrā. Labākais rezultāts ir otrā kārta, kas iepriekš tika sasniegta arī 2009. un 2014. gadā.

Pagājušajā nedēļā Gulbis pārvarēja "Australian Open" kvalifikāciju, izcīnot trīs uzvaras. 

Savukārt gada sākumā Gulbis sasniedza astotdaļfinālu Numea "Challenger" turnīrā Jaunkaledonijā, izcīnot divas uzvaras.

"Australian Open" ilgs līdz 2. februārim. Kopumā visos sieviešu un vīriešu turnīros tiks sadalīts balvu fonds 71 miljons Austrālijas dolāru (44,35 miljoni eiro), kas ir par 13,6% vairāk nekā šajā turnīrā pirms gada.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā Aļona Ostapenko otrdien izcīnīja uzvaru "Australian Open" pirmajā kārtā, bet Anastasija Sevastova piedzīvoja zaudējumu

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu