Aparjods: Domāt par desmitnieku vai sešinieku priekš manis nav interesanti

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Aparjods
Kristers Aparjods Foto: AP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Sigulda 27. reizi uzņems Pasaules kausa (PK) izcīņas posmu kamaniņu sportā. Sacensību mājinieks Kristers Aparjods tēmē uz medaļu. Pērn viņš palika uzreiz aiz goda pjedestāla. 

"Mājas trase ir jāpazīst kā sava kabata," sarunā ar TVNET sacīja Aparjods. "Pirms diviem trim gadiem intervijās teicu: ja man būtu jānosauc savu mīļāko trašu saraksts, tad Sigulda Top 3 nebūtu. Bet tagad man šī trase ir iepatikusies. 2017. gadā pasaules junioru čempionātā izcīnīju pirmo vietu, tad nākamajā gadā ļoti labi startēju. Arī pagājušajā gadā bija labi, tā jāturpina arī šogad. Jākāpj tik uz augšu."

Siguldas Pasaules kausa posmā piedalīsies 135 sportisti no 24 valstīm, tostarp arī visi Latvijas labākie kamaniņu braucēji – brāļi Andris un Juris Šici, Kristers Aparjods, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā arī juniori Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Sigita Bērziņa un Elīna Ieva Vītola.

"Kamaniņu sports man vienmēr paticis dēļ braukšanas sajūtām. Siguldā ilgu laiku šo sajūtu nevarēju noķert. Likās, ka brauciens ir netīrs - nav pludens. Tagad viss ir kārtībā," pauda Aparjods. "Pieredze darījusi savu."

Pieaugušo konkurencē Aparjods Siguldas trasē startējis trīsreiz. Vislabāk viņam veicās pirms gada, kad Pasaules kausa posmā izcīnīja ceturto vietu.

"Progress ir, un tas ir patīkami. Domāt par desmitnieku vai sešinieku priekš manis nav interesanti," teica šobrīd no Latvijas kungu kamaniņu braucējiem Pasaules kausa kopvērtējumā visaugstāk esošais Aparjods. "Ne tikai šeit mājās, bet katrā Pasaules kausa posmā eju uz iekļūšanu trijniekā. No tā es neatkāpjos. Siguldā būšu apmierināts, ja izcīnīšu medaļu."

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc pieciem posmiem viņš pašlaik ierindojas devītajā vietā. Tiesa, pozīcija varēja būt augstāka, ja pirmajā posmā pirmajā braucienā nebūtu piedzīvojis kritienu, zaudējot vērtīgus kopvērtējuma punktus. 

"Kaut pirmajā posmā piedzīvoju neveiksmi, ceru, ka līdz sešiniekam aizkapāšos," uzsvēra Aparjods. "Sports kļūdas nepiedod. Katra mazākā kļūme var beigās izvērsties nepatīkami." 

Sacensību programma

Piektdiena, 24.01.2020.

  • plkst. 9.30 Nāciju kauss

Sestdiena, 25.01.2020. Pasaules kauss kamaniņu sportā

  • plkst. 11.50 1. brauciens - sievietes
  • plkst. 13.15 2. brauciens - sievietes
  • plkst. 15.00 1. brauciens - divvietīgās ekipāžas
  • plkst. 16.20 2. brauciens - divvietīgās ekipāžas

Svētdiena, 26.01.2020. Pasaules kauss kamaniņu sportā

  • plkst. 10.25 1. brauciens - vīrieši
  • plkst. 12.00 2. brauciens - vīrieši 
  • plkst. 13.45 Sprinta kauss - sievietes
  • plkst. 14.20 Sprinta kauss - divvietīgās ekipāžas
  • plkst. 15.05 Sprinta kauss - vīrieši

Sacensības sāksies ar Nāciju kausu piektdien, 24. janvārī, kurā startēs tie sportisti, kuri nav iekļuvuši labāko grupā un cīnīsies par iespēju startēt Pasaules kausā. Sestdien, 25. janvārī, uz starta stāsies dāmas un divvietīgās ekipāžas, bet svētdien, 26. janvārī, sacentīsies vīri un tiks aizvadīts sezonas trešais Sprinta Pasaules kausa posms.

"Kamanas ir super. Darbojamies ar Mārtiņu Rubeni un pārējiem treneriem. Šajā ziņā nestāvam uz vietas, tāpat kā citas komandas turpinām attīstīties katru gadu. Sagatavošanās notiek cauru gadu. Paralēli vasaras treniņu procesam darbojamies ar kamanām. Tas gan vairāk notiek datorā - rasēšanas, zīmēšanas. Uzskatu, ka kamanas mums vienmēr bijušas līmenī, atliek tikai pieslīpēt," par savu tehniku pastāstīja Aparjods. 

Pasaules kausa posms Siguldā notiks jau 27. reizi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu