Mairis Briedis: Boksa ringā tiksies divi dakteri...

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas bokseris Mairis Briedis un kubietis Juniers Dortikoss trešdien preses konferencē informēja par gatavošanos Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālam, kas 21. martā notiks Rīgā. 

"Domāju, būs laba cīņa, pretinieks ir labs, un ceru, ka viņš nav balamute. Gatavojamies spēcīgi, kā vienmēr. Man ļoti svarīgi, ka cīņa notiks tieši Rīgā. Tas man dod papildu motivāciju un ir liela atbildība," pastāstīja Briedis. 

Briedis, kurš 13. janvārī atzīmēja 35. dzimšanas dienu, profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis 1 zaudējumu.

"Gribu pārrakstīt boksa vēsturi un atstāt aiz sevis kādu mantojumu," sacīja Dortikoss, paužot pārliecību, ka uzvarēs.  

"Kādreiz mana iesauka bija Traumatologs, tā ka ringā satiksies divi dakteri," jokojot sacīja Briedis. Kā zināms, Dortikoss boksa pasaulē tiek saukts par Nokauta Dakteri.  

33 gadus vecais Kubas bokseris Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis 1 zaudējumu.

"Tie būs lieli svētki Latvijai, bet, lai uzvarētu, ir jāiegulda ļoti liels darbs, lai nevienu nepieviltu," teica Briedis. "Grūti pateikt, kāda būs cīņa. Uzvarēs tas, kurš vislabāk būs izpildījis savu mājasdarbu."

"Šī būs viena no svarīgākajām cīņām manā dzīvē. Būs jāizdara viss pareizi, ir liela atbildība. Būtu muļķīgi, ja es pret šo cīņu attiektos bezatbildīgi," skaidroja Briedis.  

Sagaidāms, ka bokseri cīnīsies par Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu, kas patlaban ir Dortikosa īpašumā.

Tāpat viņi spēkosies par žurnāla "The Ring" jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - leģendārā Muhameda Ali trofeju.

Supersērijas abas pusfināla cīņas pērn 15. jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā iekļuva Dortikoss, kurš pārspēja ASV bokseri Endrū Tabiti. Savukārt otrajā pusfinālā Briedis skandalozā cīņā pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu