Zauerlands: Briedim un Dortikosam šī būs lielākā algas diena karjerā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands un kubietis Juniers Dortikoss
Mairis Briedis (no kreisās), Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands un kubietis Juniers Dortikoss Foto: Edijs Pālens/LETA

Mairis Briedis un kubietis Juniels Dortikoss cīnīsies ne tikai par tituliem, bet arī par lielāko honorāru savā karjerā, sarunā ar TVNET sacīja Pasaules boksa supersērijas organizators Kalle Zauerlands.

Duelis gaidāms 21. martā "Arēnā Rīga". Tas būs Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas fināls pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

Abi bokseri piedalījās arī supersērijas pirmajā sezonā, ciešot zaudējumu pusfinālā. Briedis piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, bet Dortikoss atzina Krievijas boksera Murata Gasijeva pārākumu.

Divu sezonu laikā supersērijas ietvaros Briedim šī būs sestā cīņa, un piekto reizi viņš varēs cīnīties savu skatītāju priekšā. Vienīgais izņēmums bija 2018. gadā Čikāgā (ASV) aizvadītais duelis pret Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru.

Organizatoriem bijuši vairāki piedāvājumi, kur rīkot Brieža un Dortikosa cīņu. Rīga tika izvēlēta, lielā mērā pateicoties Latvijas boksa līdzjutējiem, kuri iepriekšējās reizēs piepildījuši pilnu arēnu un radījuši iespaidīgu atmosfēru.

"Vienmēr būtisks ir finansiālais faktors, taču tas nav izšķirošais. Mums ir ļoti svarīgi noorganizēt pēc iespējas labāku pasākumu. Iepriekšējā pieredze rīkot cīņas Rīgā ir bijusi lieliska," sacīja Zauerlands.

Viņš atzīmēja, ka organizatoriem ir ļoti svarīgi, lai cīņa būtu vizuāli baudāma televizoru un citu mūsdienu elektronisko ierīču ekrānos.

"Bokss būtībā ir televīzijas sports. Mums bija piedāvājumi arī no Maiami un Lasvegasas, kā arī Saūda Arābijas un Krievijas. Tomēr nebijām pārliecināti, vai citviet atmosfēra būtu tāda pati kā šeit," pastāstīja organizators.

"Protams, rīkojot finālu, ir svarīgi, lai tas būtu arī finansiāli izdevīgi. Tikpat svarīgi ir veidot mūsu zīmolu, radīt atmosfēru kā amfiteātrī," piebilda Zauerlands.

Viņš uzskata, ka līdzjutēju radītais lielais troksnis "Arēnā Rīga" pērn vasarā pusfināla cīņā starp Briedi un Polijas bokseri Kšištofu Glovacki bija galvenais cēlonis, kāpēc tiesnesis pieļāva kļūdas, kuru rezultātā cīkstoņi lika lietā neatļautus paņēmienus.

"Joprojām domāju, ka pusfināla problēmas radās trokšņa dēļ. Ringā bija pieredzējis tiesnesis, taču tas troksnis tonakt bija kaut kas īpašs."

Tāpat kā Briedim, arī Dortikosam šī būs sestā cīņa supersērijas ietvaros. Tomēr viņam ne reizi divu sezonu laikā nav bijusi iespēja cīnīties dzimtajā Kubā vai arī Maiami, kur viņš trenējas.

"Dortkoss ir no Kubas. Tur rīkot boksa cīņu ir ļoti sarežģīti. Protams, izskatījām Maiami variantu, kas ir salīdzinoši tuvu Kubai. Tomēr tiesības izvēlēties, kur šie gladiatori cīnīsies, pieder mums," teica organizators.

Dortikosam šī būs jau otrā cīņa Latvijā, jo viņš pērn vasarā "Arēnā Rīga" supersērijas otrās sezonas pusfinālā uzveica ASV bokseri Endrū Tabiti.

"Dortikosam nebija iebildumu cīnīties Rīgā. Viņam šeit pirmā pieredze bija laba, izdevās izcīnīt uzvaru, turklāt Latvijas līdzjutēji piepildīja arēnu uz abiem pusfināliem," sacīja Zauerlands.

Briedis un Dortikoss finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - leģendārā Muhameda Ali trofeju.

Tāpat cīņas likme būs arī boksa žurnāla "The Ring" josta. Smagsvaru kategorijā šāda josta savulaik piederējusi boksa leģendām Muhamedam Ali un Maikam Taisonam.

Savukārt pirmā smagā svara kategorijā "The Ring" jostas īpašnieki bijuši ukrainis Oleksandrs Usiks un Deivids Hejs no Lielbritānijas. 

Bija paredzēts, ka supersērijas pusfinālā Briedis ar Glovacki cīnīsies par Pasaules boksa padomes (WBC) un Pasaules boksa organizācijas (WBO) pasaules čempiona jostām.

Tomēr pērn vasarā pusfināla cīņas dienā WBC atsauca titulcīņu, jo nespēja vienoties ar supersērijas organizatoriem.

Savukārt WBO josta pēc cīņas nonāca Brieža īpašumā, taču pērn novembrī organizācija Latvijas bokserim to atņēma. WBO noteica laiku revanša cīņai ar Glovacki, taču noteiktajā termiņā tas nebija iespējams, jo Briedim ir jāgatavojas cīņai pret Dortikosu.

Zauerlands atzīst, ka Glovacka pārstāvju aizsāktais tiesvedības process bija sāpīgs, jo tas vairākus mēnešus kavēja Brieža un Dortikosa cīņas organizēšanu.

"Beigu beigās būs arī "The Ring" josta. Es teiktu, ka boksā tā ir visvairāk vienojošā josta," uzskata Zauerlands.

"Ir patīkami, ja ir vairākas jostas, tomēr svarīgāka ir Muhameda Ali trofeja. Mums svarīgi ir noskaidrot, kurš ir pats labākais šajā svara kategorijā."

"Netika izskatīts variants, ka mēs piekristu WBO lēmumam un rīkotu vienu cīņu pret Glovacki. Jā, bija problēmas, abi puiši cīņā pieļāva muļķīgas kļūdas, bet ... (ietur pauzi) ir jāiet tālāk. Lai viņiem veicas. Nezinu, ar kādu pretinieku Glovackis aizvadīs savu nākamo cīņu. Katrā ziņā rezultāts bija atbilstošs, Mairis tai cīņā uzvarēja."

Zauerlands atklāja, ka viņš šobrīd nedomā par supersērijas trešās sezonas organizēšanu pirmā smagā svara kategorijā. Viņaprāt, pirmajā sezonā tika noskaidrots tobrīd labākais krūzerveita (cruiserweight - no angļu val.) bokseris - tas bija Usiks.

Savukārt otro sezonu supersērijai ir interesanti rīkot, jo Usiks pārgāja uz smagsvaru kategoriju, tāpēc jautājums atkal bija atklāts - kurš ir pasaulē labākais bokseris svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem?

"Otro sezonu rīkojam, jo pirmajā bija lieliska pieredze. Usiks uzvarēja, viņš bija labākais šajā kategorijā, bet viņš uzgāja augšā. Atkal radās jautājums - kurš ir labākais krūzerveits uz planētas? Domāju, ka mēs to uzzināsim arī otrajā sezonā pēc Brieža un Dortikosa cīņas."

Portāls "boxingscene.com" janvāra sākumā rakstīja, ka Brieža un Dortikosa cīņas uzvarētājs varētu saņemt 2 miljonus ASV dolāru.

Zaueralnds līgumu nosacījumu dēļ nedrīkst atklāt naudas balvu apmērus. Viņš gan norādīja, ka supersērijas finālā ir paredzēts vairāku miljonu dolāru honorārs.

"Varu vien teikt, ka tā ir vairāku miljonu cīņa. Tas ir fināls - abiem bokseriem šī būs lielākā algas dienas karjerā."

Tiesa, Glovackis un Usiks iepriekš publiski ir izteikušies, ka supersērijas organizatori palikuši viņiem parādā.

Briedis un viņa menedžeris Raimonds Zeps nav publiski pauduši neapmierinātību, ka supersērijas organizatori būtu palikuši parādā par iepriekšējām cīņām arī Latvijas bokserim.

Briedis, kurš 13. janvārī atzīmēja 35. dzimšanas dienu, profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis 1 zaudējumu.

33 gadus vecais Kubas bokseris Dortikoss ticis pie 24 uzvarām (22 nokauti) un arī piedzīvojis 1 zaudējumu.

Video: Brieža un Dortikosa preses konference

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu