Ostapenko pēc "Australian Open" atgūs Latvijas pirmās raketes godu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Aļona Ostapenko pēc Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ("Australian Open") atgūs Latvijas pirmās raketes godu, jaunākajā pasaules reitingā apsteidzot Anastasiju Sevastovu.

Ostapenko ceturtdien apstājās Austrālijas atklātā čempionāta otrajā kārtā, par kuras sasniegšanu nopelnīja 70 WTA ranga punktus. Pērn viņa sezonas pirmajā mēnesi tika tikai pie 12 punktiem, tāpēc viņa veiks kāpumu rangā.

Turpretī Sevastova "Australian Open" apstājās pirmajā kārtā un saņēma desmit ranga punktus, bet neizstāvēja pērn par ceturto kārtu iegūtos 240 punktus. Arī sezonas pirmajos divos turnīros viņa apstājās pirmajā kārtā, tādējādi neaizstāvēja vēl 101 punktu.

Šobrīd provizoriskajā rangā abas tenisistes ir līdzās - Ostapenko ir 40.pozīcijā, bet Sevastova atrodama vietu zemāk. Līdz ar to pēc Austrālijas atklātā čempionāta publicētajā rangā Ostapenko atgūs pirmās raketes godu.

Šobrīd Ostapenko kontā ir 1310 punkti, bet Sevastova guvusi 1288 punktus.

Pēc Austrālijas atklātā čempionāta tenisistes piedalīsies Federāciju kausā, bet pēc tam februārī Ostapenko būs jāaizstāv 111 punkti, bet Sevastovai - tikai divi.

Sevastova par Latvijas pirmo raketi pēdējo reizi kļuva 2018.gada oktobrī un bija valsts vadošā tenisiste visu 2019.gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu