Sniedz detalizētāku informāciju par Braienta helikoptera avāriju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Helikopters, kurā gāja bojā slavenais basketbolists Kobe Braients, ietriecies kalnā apmēram 6-9 metru attālumā no tā augšas, atsaucoties uz ASV Nacionālās transporta drošības padomes (NTSB) pārstāvjiem, ziņo ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN.

Izcilais basketbolists Braients svētdien zaudēja dzīvību traģiskā helikoptera avārijā, kurā kopumā gāja bojā deviņi cilvēki. Lidaparātā atradās arī basketbolista 13 gadus vecā meita. Viņi bija ceļā uz basketbola spēli. 

NTSB atklājis, ka pirms avārijas helikopters mēģinājis izkļūt no biezo mākoņu slāņa, pēc tam veicis pagriezienu pa kreisi un drīz pēc tam pazuda sakari. Tobrīd lidaparāts atradās 700 metru augstumā. Helikopters kritis aptuveni minūti. 

Lidaparāts esot kritis zemē ar ātrumu 610 metru minūtē.

Tāpat NTSB atklājusi, ka helikopteram nebija rekomendētās drošības sistēmas - skenera, kas informē par lidaparātam apkārt esošo sauszemes reljefu, brīdinot par tuvojošos kalna nogāzi vai līdzīgu apdraudējumu. Un helikopteram nebija melnās kastes, kā rezultātā avārijas cēloņu izmeklēšana varētu prasīt apmēram gadu.

Helikoptera pilots Ara Zobajans īsi pirms avārijas gaisa satiksmes kontrolieriem lūdzis atļauju lidot cauri biezam mākoņu slānim un miglai.

"Sikorsky S-76" helikopters miglainos laikapstākļos avarēja kalnos netālu no Kalabasas pilsētas. Negadījums notika neilgi pirms plkst.10 pēc vietējā laika.

Zvans palīdzības dienestam 911 atskanēja plkst.9.47, un ugunsdzēsēji ieradušies redzēja, ka liesmas no lidaparāta stāvajā reljefā krūmos un kūlā izpletušās ceturtdaļakra platībā. Glābšanā tika iesaistīti 56 ugunsdzēsības personāla darbinieki - ugunsdzēsēji un mediķi - un šerifa vietnieki.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu