Eiropas čempionātā Siguldā Latviju pārstāvēs vismaz viena skeletoniste

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Endija Tērauda
Endija Tērauda Foto: Mareks Gaļinovskis/bobslejs.lv

Februāra vidū Siguldā gaidāmajā Eiropas čempionātā skeletonā piedalīsies vismaz viena pašmāju sportiste, atklāja Latvijas komandas treneris Dainis Dukurs.

Lai Latvija tiktu pie kvotas dalībai Pasaules kausā, vienai no skeletonistēm Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) iepriekšējās sezonas rangā bija jābūt starp pirmajām 45 sportistēm. Endija Tērauda palika 48.vietā, Dārta Zunte bija 53.pozīcijā, bet Lelde Priedulēna pirms paziņošanas par karjeras beigām piedalījās tikai vienās sacensībās un ieņēma 74.vietu.

"Eiropas čempionāta ieskaitē Latvija var startēt, bet Pasaules kausā - nē. Sportistes startēs visas kopā, bet Latvijas skeletonisti nevērtēs Pasaules kausa ieskaitē. Kura no tām būs - Dārta vai Endija - to lems viņu treneris [Gints Dzērve] pēc uzrādītajiem rezultātiem," stāstīja Dukurs.

Eiropas kausa ieskaitē šosezon veiksmīgāk startējusi Tērauda, kura uzvarēja divās no astoņām sacensībām - Kēnigszē un Siguldā. Savukārt Zuntei ir viens goda pjedestāls, jo Siguldā viņa palika tieši aiz Tēraudas. 

Altenbergā Eiropas junioru čempionātā Zunte bija ceturtā, bet Tērauda ieņēma septīto vietu. Nākamnedēļ Vintgerbergā norisināsies pasaules junioru čempionāts, bet nedēļu vēlāk Siguldā būs Pasaules kausa posms, kas skeletonistiem un bobsleju divniekiem vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu