Porziņģim karjeras 5. rezultatīvākā spēle; "Mavericks" piedzīvo zaudējumu (33)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien guva 35 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda piedzīvoja zaudējumu.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 121:128 (28:35, 32:30, 25:36, 36:27) piekāpās Hjūstonas "Rockets" vienībai. 

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 35 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā realizēja 11 no 16 divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un 10 no 13 soda metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva četras kļūdas un trīs reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 11 punktiem mazāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandai savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt līderis Luka Dončičs. Kā pirms spēles sarunā ar vietējiem medijiem norādīja galvenais treneris Riks Kārlails, slovēnis, visticamāk, izlaidīs nākamās sešas spēles, bet līdz Visu zvaigžņu spēlei, viņš jau varētu būt atpakaļ ierindā.

Sets Karijs Dalasas labā guva 16 punktus. 

"Rockets" vienībā 35 punktus guva līderis Džeimss Hārdens, bet Rasels Vestbruks izcēlās ar 32 punktiem un 9 rezultatīvām piespēlēm. 

Porziņģim šī bija rezultatīvākā spēle kopš viņš pārstāv "Mavericks" komandu. Iepriekš vairāk punktus viņš bija guvis tikai Ņujorkas "Knicks" sastāvā. Savas karjeras rezultatīvāko spēli liepājnieks aizvadīja 2017. gadā, kad pret Indiānas "Pacers" iemeta 40 punktus. 

Nākamo spēli Dalasas komanda izvadīs naktī uz svētdienu (Latvijas laiks), kad savā laukumā uzņems Austrumu konferences pastarīti Atlantas "Hawks". 

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar 48 spēlēs izcīnītām 29 uzvarām ieņem 6. vietu. 

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu