"Hotspur" uzvara pār Mančestras "City" vēl vairāk pietuvina "Liverpool" premjerlīgas titulam

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Iepriekšējo divu sezonu Anglijas futbola premjerlīgas čempione Mančestras "City" svētdien cieta zaudējumu 25.kārtas spēlē, tādējādi arvien lielāks kļuvis kopvērtējuma līderes "Liverpool" pārsvars.

Mančestras futbolisti viesos ar 0:2 (0:0) atzina Totenhemas "Hotspur" pārākumu.

Viesiem spēles 40.minūtē bija iespēja izvirzīties vadībā, taču Ilkaja Gindoana izpildīto 11 metru sitienu atvairīja "Hotspur" vārtsargs Igo Lorī. Otrā puslaika pirmajā pusē, 60.minūtē, "City" vienība nonāca neapskaužamā situācijā, jo otro dzelteno kartīti saņēma aizsargs Oleksandrs Zinčenko, kā dēļ ciemiņi palika desmit vīru sastāvā.

Trīs minūtes vēlāk Stēvens Bergvijns soda laukumā saņēma Lukasa piespēli un no apmēram 15 metriem trieca bumbu tīklā. Pēc astoņām minūtēm no aptuveni tā paša punkta precīzi sita arī Honmiņs Sons, kurš panāca 2:0 Žuzē Mourinju vadītās komandas labā.

"Esmu apmierināts ar saviem puišiem. Dažās situācijās mums gan nedaudz paveicās," pēc mača teica Mourinju.

Punktus savstarpējā spēlē zaudēja nākamās divas Mančestras vienības sekotājas, Lesteras "City" sestdien mājās nospēlējot neizšķirti 2:2 (0:0) ar Londonas "Chelsea".

Visi četri vārti šajā mačā tika gūti otrajā puslaikā. Pirmajā minūtē Antonio Rīdigers pēc Meisona Mounta piespēles izvirzīja vadībā "Chelsea" komandu, bet 18 minūšu laikā Hārvijs Bārnss un Bendžamins Čilvels nosvēra kausus par labu lesteriešiem. Tiesa, 71.minūtē Rīdigers, vēlreiz asistējot Mountam, panāca 2:2.

Tikmēr "Liverpool" šajā kārtā turpināja savu uzvaru gājienu, sestdien mājās ar 4:0 (0:0) uzveicot "Southampton".

Arī Liverpūlē visi četri vārti tika gūti spēles otrajā daļā. Jirgena Klopa vadītajā vienībā divreiz izcēlās Mohameds Salāhs, bet pa reizei atzīmējās Alekss Oksleids-Čemberleins un Džordans Hendersons.

Premjerlīgas līderpozīcijā ar 73 punktiem 25 spēlēs ir "Liverpool", otro vietu ar 51 punktu ieņem Mančestras "City", bet trešā ar 49 punktiem ir Lesteras "City". Ceturtajā pozīcijā ar 41 punktu atrodama Londonas "Chelsea", bet piektā ar 37 punktiem ir Totenhemas "Hotspur".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu