Siguldā par Eiropas čempionāta medaļām cīnīsies Melbārdis un Ķibermanis (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Nedēļas nogalē gaidāmajā Eiropas čempionātā skeletonā un bobsleja divniekos Latviju pārstāvēs pieredzējušie piloti Oskars Ķibermanis un Oskars Melbārdis, trešdien ziņo laikraksts "Diena".

Melbārdis šosezon augstākās raudzes - Pasaules kausa - sacensībās vēl nav startējis, bet Eiropas kausā viņš piedalījies visos astoņos posmos.

Šīs sezonas debijā Pasaules kausā viņam palīdzēs Intars Dambis.

Siguldā gaidāmajā Pasaules kausā vienlaikus tiks sadalītas arī Eiropas čempionāta divnieku ekipāžu medaļas.

Kā laikrakstam "Diena" pavēstīja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis, Eiropas čempionāta ieskaitē Latviju pārstāvēs Ķibermanis un Melbārdis, bet sestdien Pasaules kausa ieskaitē startēs Ķibermanis un Ralfs Bērziņš.

Sportisti oficiālos treniņbraucienus Siguldas trasē uzsāka jau otrdien. Ātrākais pirmajos treniņbraucienos bija kanādietis Džastins Kripss, bet lielākais konkurents pašmāju sportistiem būs vācietis Frančesko Frīdrihs.

Nedēļas nogalē gaidāmās sacensības būs īpašas ar to, ka sestdien plkst.15 norisināsies 2014.gada Soču Olimpiādes zelta medaļu pasniegšana Melbārža četriniekam, kā arī bronzas godalgas piešķiršana Melbārža divnieka ekipāžai.

Melbārdis Eiropas kausā šosezon izcīnījis divas uzvaras, divas otrās un viena trešo vietu. Šī viņam ir atgriešanās sezona pēc muguras traumas izdziedēšanas.

Pasaules čempionātā Altenbergā divnieku sacensībās, visticamāk, būs trīs Latvijas ekipāžas - atklāja Prūsis. Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) sezonas rangā labāko 25 skaitā ir trīs latvieši - trešajā pozīcijā Ķibermanis, Bērziņš 17. un Melbārdis 18.vietā. 

Iepriekšējā sezonā Ķibermanis bija otrais divnieku un četrinieku kopvērtējumā, kā arī ieņēma otro vietu kopējā ieskaitē, piekāpjoties tikai dominējošajam vācietim Frančesko Frīdriham. Tikmēr Bērziņš debitēja Pasaules kausa apritē un Siguldā izcīnīja divas septītās vietas divniekos.

Sākotnēji pirmais posms bija paredzēts Pārksitijā, tam norisinoties no 25.novembra līdz 1.decembrim, tomēr IBSF ievadošo etapu pārcēla uz Leikplesidu. Sacensības Pārksitijā tika nolemts atcelt, jo trases personāls nevarēja garantēt, ka līdz sezonas sākumam izdosies salabot saldēšanas sistēmu. Tāpēc, lai izvairītos no lieka riska, lemts sacensības pārcelt uz Leikplesidu.

Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu