Krosbijs asistē Bļugeram vārtu guvumā; "Penguins" svin uzvaru (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sidnijs Krosbijs, Teodors Bļugers un Braiens Rasts
Sidnijs Krosbijs, Teodors Bļugers un Braiens Rasts Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, palīdzot Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnīt uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:0, 3:2, 0:0) pārspēja Toronto "Maple Leafs", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Uzvarētāju komandas sastāvā kanādietis Sidnijs Krosbijs guva vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, bet amerikāņa Raiena Rasta kontā 1+2.

Krosbijs un Rasts rezultatīvi piespēlēja arī Bļugeram, kurš pēc vārtsarga kļūdas skaistu saspēli noslēdza ar vārtu guvumu, otrajā periodā panākot 5:0 vadību Pitsburgai.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 41 sekundi (3:57 skaitliskajā mazākumā). Viņš veica vienu spēka paņēmienu un izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Latvijas hokejists uzvarēja tikai vienu no 12 iemetieniem, taču spēli viņš noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Bļugers ar rezultativitāti izcēlies trešo spēli pēc kārtas. Iepriekšējos divos mačos viņš nopelnīja pa vienai rezultatīvai piespēlei.

Pēdējos piecos mačos Bļugers ticis pie četriem rezultativitātes punktiem - divi vārti un divas rezultatīvas piespēles.

25 gadus vecais Bļugers šosezon 58 spēlēs guvis deviņus vārtus, veicis 13 rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu +7.

"Penguins" ar 80 punktiem 58 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet "Maple Leafs" ierindojas devītajā pozīcijā Austrumos ar 70 punktiem 61 spēlē.

Krosbijam šī bija 34. spēle NHL karjerā, kurā viņam izdevās atzīmēties ar četriem rezultativitātes punktiem. Tas ir lielākais šādu spēļu skaits vienam spēlētājam, kopš viņš debitēja līgā 2005./06. gada sezonā. Tuvākais sekotājs ir Vašingtonas "Capitals" krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins ar 28 četru punktu spēlēm.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu