Latvijas hokejists Bārtulis nožēlo vēlmi pieņemt Krievijas pilsonību (29)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Bārtulis
Oskars Bārtulis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis atzīst, ka aizpērnais paziņojums par Krievijas pilsonību bija sasteigts un nepārdomāts solis.

Tāpat viņš pauž vēlmi pārstāvēt Latviju maijā gaidāmajā pasaules čempionātā.

Hokejists plašu sabiedrības uzmanību izpelnījās 2018.gada jūnija sākumā, kad viņš Latvijas Hokeja federācijai (LHF) iesniedza iesniegumu par atteikšanos spēlēt izlasē, jo esot pieņēmis Krievijas pilsonību. Tiesa, pērn hokejists norādīja, ka joprojām ir Latvijas pilsonis, un pauda gatavību spēlēt valstsvienībā.

"Pirms diviem gadiem plašsaziņas līdzekļos izskanēja ziņa, ka vēlējos pieņemt Krievijas pilsonību, un, ņemot vērā, ka sportista mūžs ir īss, šo domu arī apsvēru. Atzīstu, ka mans lēmums bijis sasteigts un nepārdomāts. Vienmēr esmu bijis un būšu Latvijas valsts pilsonis," atklātā vēstulē raksta Bārtulis.

"Es esmu uzaudzis Latvijā un hokeja pamatus esmu apguvis tieši Latvijā, tāpēc nekad neesmu slēpis, ka esmu Latvijas valsts pilsonis, un ar lepnumu esmu nesis Latvijas vārdu pasaulē. Man rūp Latvijas hokeja nākotne, esmu nodibinājis savu sporta skolu, kurā hokeja prasmes apgūst gandrīz 100 bērnu, un aktīvi iesaistos jauno censoņu attīstībā," turpina Bārtulis.

Aizsargs šobrīd dziedē sezonas laikā gūto savainojumu, taču cer, ka viņam būs iespēja pārstāvēt Latvijas izlasi.

"Diemžēl karjeras laikā mani ir vajājušas traumas un ir bijušas vairākas operācijas, arī šobrīd atkopjos pēc sezonas laikā gūtā savainojuma. Pasaules čempionātos neesmu spēlējis kopš 2012.gada, bet esmu gatavs pārstāvēt Latvijas izlasi un palīdzēt valstsvienībai izcīnīt uzvaras gaidāmajā pasaules čempionātā," noslēgumā raksta Bārtulis.

33 gadus vecais hokejists šajā sezonā pārstāvēja Rīgas "Dinamo" komandu, kuras sastāvā laukumā devās 28 Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs, kurās guva vienus vārtus, veica septiņas rezultatīvas piespēles un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -9. Šīs sezonas sākumā hokejista vārds pavīdēja arī OHL čempionāta jaunpienācējas "Olimp" sastāvā, tomēr aizsargs tā arī neaizvadīja nevienu spēli.

Bārtulis kopš 2007.gada spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" sistēmā, bet 2012.gada vasarā klubs izpirka viņa līgumu. NHL regulārajā čempionātā un Stenlija kausā aizsargs aizvadījis 73 spēles, gūstot vienus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pēc tam Bārtulis pārcēlās uz KHL, kur pārstāvējis Doņeckas "Donbass", Astanas "Baris", Vladivostokas "Admiral", Ufas "Salavat Julajev" un Pekinas "Kuņluņ Red Star" komandas. Kopumā šajā čempionātā viņš 363 spēlēs guvis 20 vārtus un veicis 59 rezultatīvas piespēles.

Savas karjeras laikā Bārtulis Latvijas izlases sastāvā piedalījās trijos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kā arī bijis valstsvienības kapteiņa asistents.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu