Ķibermanim cīņa pret četrgalvaino Vācijas pūķi

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis.
Oskars Ķibermanis. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilotu Oskara Ķibermaņa, Oskara Melbārža un Ralfa Bērziņa divnieku ekipāžas šodien pasaules čempionātā Altenbergas trasē Vācijā aizvadīs trešo un ceturto braucienu.

Pirmais brauciens sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, bet otrais - pusotru stundu vēlāk. Pasaules čempionātu tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Ķibermanim un Matīsam Miknim trasē būs jādodas piektajiem, Melbārdim un Intaram Dambim būs 14.starta numurs, bet Bērziņš ar Dāvi Spriņģi startēs kā sešpadsmitie 27 ekipāžu konkurencē.

Ceturtajā braucienā ledusrenē brauks no 20.pozīcijas līdz pirmajai, kamēr ārpus divdesmitnieka palikušie sportisti sacensības jau būs noslēguši pēc trim braucieniem.

Sestdien Ķibermaņa divnieka ekipāža pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņēma piekto vietu ar 1,12 sekunžu atpalicību no līdera mājinieka Frančesko Frīdriha ekipāžas, taču tikai trīs sekundes simtdaļas no trešās vietas, ko pēc pirmās dienas ieņem Johanness Lohners ar Kristoferu Vēberu. Četrās pirmajās vietās pēc pirmajiem diviem braucieniem ir mājinieku ekipāžas.

Oskara Melbārža divnieks ieņem 14.vietu 1,80 sekundes aiz Frīdriha, bet Ralfa Bērziņa ekipāža - 16.vietu ar 1,94 sekunžu atpalicību no līdera.

Melbārdis pasaules čempionātos divniekos startējis septiņas reizes, 2015.gadā kopā ar Daumantu Dreiškenu izcīnot sudrabu. Ķibermanim bagāžā ir pieci čempionāti un ceturtā vieta 2017.gadā, bet Bērziņš pērn savā debijā ieņēma 21.pozīciju.

Altenbergas trasē šosezon līdz šim startējis tikai Melbārdis, kurš šeit decembrī piedalījās Eiropas kausa sacensībās, vienos no divnieku mačiem izcīnot otro vietu.

Pasaules kausa sezonā no astoņām sacensībām Ķibermanis uzvarēja divos Siguldā notikušajos mačos, kā arī guva godalgas Laplaņā un Sanktmoricā. Kopvērtējumā viņš piekāpās tikai vācietim Frančesko Frīdriham, kurš sezonas pēdējās sacensībās nepiedalījās, lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam.

Kvotas uz pasaules čempionātu noskaidrojās pēc aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā notikušā Pasaules kausa posma, kas šosezon bija pēdējais etaps divniekiem. Latvieši Vācijā par medaļām divnieku ieskaitē varēs cīnīties ar trim ekipāžām, savukārt četriniekos ar divām. 

Pēc lieliskā starta Siguldā gan Bērziņš, gan Melbārdis divniekos nodrošināja vietu divdesmitniekā Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) reitingā. Līdz ar to tikai Latvija un Vācija kvalificējās čempionātam ar trīs komandām, bet Vācijai vēl ir izcīnīta ceturtā kvota, kura pienākas junioru čempionam Rihardam Elsneram. Savukārt četrinieku sacensībās trīs komandas būs Vācijai un Kanādai, bet Krievijai - četras. 

Nākamajā nedēļā sezonai punktu liks bobsleja četrinieku ekipāžas, kā arī skeletonisti, kuri cīnīsies par pasaules čempionāta medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu