Štelmahers: Turnīrs nav beidzies un mums ir iespēja atgūties

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: FIBA.com

2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs ir tikai sākuma fāzē, līdz ar to Latvijas izlasei vēl būs iespēja atgūties, pēc otrā zaudējuma sacīja komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien izbraukumā piedzīvoja zaudējumu otrajā papildlaikā, piekāpjoties Bulgārijas valstsvienībai ar rezultātu 104:110.

Komandai šis ir otrais zaudējums divās spēlēs, jo pagājušajā piektdienā Latvijas izlase mājās ar 61:62 piekāpās Bosnijai un Hercegovinai.

"Ļoti sāpīgs zaudējums. Gan tāpēc, ka bija labas iespējas uzvarēt gan šodien, gan pirmajā spēlē. Gan tāpēc, ka ilgi jāgaida iespējas revanšēties un uzlabot situāciju turnīra tabulā," Latvijas Basketbola savienības mājaslapā citēts Štelmahers.

"Komanda šādā sastāvā aizvadīja pirmās spēles, un bija ļoti maz laika, lai panāktu labu saprašanos. Visi bija noskaņojušies, visi juta lielu atbildību. Tas palīdzēja, bet, iespējams, kādā situācijā arī traucēja pieņemt pareizākos lēmumus un nospēlēt aukstasinīgāk. Arī pamatlaika beigās," uzskata Štelmahers.

"Bulgāru centra spēlētāji labi uzbrūk no tālienes, sagādājot sarežģītus uzdevumus mūsu aizsardzībai. Kopumā sagādājām viņiem pietiekami daudz problēmu, tai skaitā panākot, ka pretinieku tālmetieni nebija ļoti precīzi. Pamatlaika pēdējās sekundēs gribējām pārkāpt noteikumus, taču laukumā viss nenotiek pēc plāna. Ja bumba iekrīt grozā ar atsitienu pret vairogu, ir grūti ko pārmest aizsargiem," teica Latvijas izlases galvenais treneris.

"Ir smaga sajūta, bet - turnīrs nav beidzies un mums ir iespēja atgūties," piebilda Latvijas valstsvienības stūrmanis.

Spēlē pret Bulgāriju debiju Latvijas izlases sastāvā piedzīvoja 19 gadus vecais saspēles vadītājs Artūrs Žagars, kurš savā pirmajā spēlē valstsvienības rindās guva 13 punktus.

"Smags zaudējums… Diemžēl pamatlaika beigās pieņēmām nepareizus lēmumus, tai skaitā es izdarīju nevajadzīgus metienus. Pēc tādas spēles ilgi nenāks miegs," teica Žagars.

Pēc divām spēlēm H grupas līdere ir Grieķija ar divām uzvarām, pa vienam panākumam ir gan Bulgārijai, gan Bosnijai un Hercegovinai, bet Latvijas izlasei patlaban ir divi zaudējumi.

Nākamās divas spēlēs Latvijas izlase 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā aizvadīs vien novembrī pretinieku laukumā.

Finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas. Vietas finālturnīrā garantētas rīkotājvalstīm: B grupā - Itālijai, C grupā - Čehijai, E grupā - Gruzijai, G grupā - Vācijai (šajās grupās ceļazīmes iegūs divas labākās no trim pārējām komandām)

Finālturnīrs notiks 2021. gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

Latvijas izlases spēļu grafiks

  • 21.02.2020. Latvija - Bosnija un Hercegovina 61:62
  • 24.02.2020. Bulgārija - Latvija 110:104
  • 26.11.2020. Grieķija - Latvija
  • 29.11.2020. Bosnija un Hercegovina - Latvija
  • 19.02.2021. Latvija - Bulgārija
  • 22.02.2021. Latvija - Grieķija
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu