LOK seko līdzi koronavīrusa izplatībai un uzticas starptautiskajām organizācijām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) seko līdzi koronavīrusa izplatībai un uzticas starptautiskajām organizācijām, vēsta LOK.

LOK seko līdzi koronavīrusa izplatībai un uzticas Starptautiskās Olimpiskās komitejas, Tokijas Olimpisko spēļu orgkomitejas un Pasaules Veselības organizācijas sniegtajai informācijai un ieteikumiem.

Līdzšinējā informācija liecina, ka kvalifikācijas sacensības Tokijas olimpiskajām spēlēm visā pasaulē turpinās.

LOK uztur ciešus kontaktus ar Starptautisko Olimpisko komiteju, un, līdzko būs kāda būtiska informācija, tā nekavējoties tiks publicēta.

Tokijas olimpiskajām spēlēm patlaban ir kvalificējušies astoņi Latvijas sportisti, un ir izcīnītas arī divas vietas dalībai šosejas riteņbraukšanā, kur pēc Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) kritērijiem līdz 27. jūnijam tiks noteikti sportisti dalībai Tokijā.

Jau šobrīd ceļazīmi uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm izcīnījušas trīs vieglatlētes - Laura Igaune (vesera mešana), Līna Mūze (šķēpa mešana) un Laura Ikauniece (daudzcīņa).

Olimpiskajām spēlēm kvalificējušies arī četri pludmales volejbolisti - Edgars Točs/Mārtiņš Pļaviņš un Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.

Tokijā jāšanas sportā startēs Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks. Viņš kļuvis par pirmo neatkarīgās Latvijas sportistu, kuram izdevies kvalificēties olimpiskajām spēlēm jāšanas sportā.

Līdz ar to sagaidāms, ka Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs vismaz 10 sportisti.

Gaidāms, ka olimpiskajās spēlēs piedalīsies aptuveni 11 000 sportistu, bet paraolimpiskajās spēlēs apmēram 4400 atlētu.

Koronavīrusa izplatīšanās dēļ pastāv bažas, ka šovasar Japānā gaidāmās olimpiskās spēles varētu atcelt vai pārcelt uz vēlāku laiku.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) visilgāk amatā esošais loceklis Diks Pounds paudis, ka 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu liktenis jāizlemj tuvāko trīs mēnešu laikā.

Tokijas vasaras olimpisko spēļu norise paredzēta no 24. jūlija līdz 9. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu