Briedis: Visi zina Dortikosa stiprās puses

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kalle Zauerlands (centrā), Mairis Briedis (no kreisās), Juniels Dortikoss (no labās)
Kalle Zauerlands (centrā), Mairis Briedis (no kreisās), Juniels Dortikoss (no labās) Foto: Ieva Makare/LETA

Juniels Dortikoss ir pieredzējis bokseris un visi zina viņa stiprās puses, par savu nākamo pretinieku izteicies Latvijas bokseris Mairis Briedis.

21. martā "Arēnā Rīga" notiks Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas fināls pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem). Ringā spēkosies Briedis un Kubas bokseris Dortikoss.

"Mēs zinām, ka Dortikosam ir ļoti spēcīgs sitiens," supersērijas organizatoru paziņojumā citēts Briedis. "Viņš ir ļoti pieredzējis bokseris, un visi zina viņa stiprās puses."

Patlaban 35 gadus vecais Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un piedzīvojis 1 zaudējumu.

"Protams, meklēsim viņa vājās puses un centīsimies izvairīties no viņa stiprajām pusēm," teica Briedis.

Latvijas bokseris ringā centīšoties daudz kustēties, lai nedotu pretiniekam iespēju izpildīt spēcīgu sitienu.

"Pirmkārt, koncentrējamies uz viņa spēka sitienu. Būtībā fokusējamies uz to, lai pēc iespējas vairāk izvairītos no viņa lielajiem sitieniem."

Briedis intervijā pastāstījis, ka viņš savu treniņnometni var nedaudz salīdzināt ar dienēšanu armijā. Latvijas bokseris trenējoties katru dienu, atskaitot vienīgi svētdienas, kas tiek pavadītas kopā ar ģimeni.

Briedis cīņai gatavojas tepat Rīgā, bet Dortikoss trenējas ASV pilsētā Maiami.

"Viņš ir lielisks cīkstonis, bet viņam nekad nav pretī stājies tāds bokseris kā es," uzskata Dortikoss.

"Briedim vajadzētu gatavoties karam. Cīņas naktī viņš uzzinās, kāpēc mani dēvē par "The KO Doctor" (doktoru nokautu)," uzsvēra kubietis.

33 gadus vecais Dortikoss profesionāla boksera karjerā guvis 24 uzvaras (22 nokauti) un cietis 1 zaudējumu.

Sagaidāms, ka Briedis un Dortikoss supersērijas finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu. Tāpat cīņas likme būs supersērijas uzvarētāja trofeja, kas nosaukta boksa leģendas Muhameda Ali vārdā.

Abi bokseri karjerā zaudējuma rūgtumu izjutuši vienu reizi, ciešot sakāvi supersērijas pirmās sezonas pusfinālos. Briedis piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, bet Dortikoss atzina Krievijas boksera Murata Gasijeva pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu