Ar mērķi pasargāt futbolistu tiesības, nodibināta "Latvijas Futbola arodbiedrība"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Latvijas Futbola federācija

Aizvadītajā svētdienā ar mērķi pasargāt futbolistu tiesības tika dibināta "Latvijas Futbola arodbiedrība" (LaFA), vēsta organizācijas dibinātājs Kaspars Gorkšs.

Kā vēsta LaFA dibinātājs Gorkšs, par šādu lēmumu 8.martā kopīgi lēma 50 ar futbolu saistīti aktīvisti. Organizācijas mērķis ir nodrošināt ikviena Latvijas futbolista - LaFA biedra, darba tiesības un intereses nodarbinātības jautājumos gan pašu mājās, gan ikvienā valstī, kur viņi spēlē.

Pašlaik Latvijā oficiāli reģistrēti aptuveni 20 000 futbolistu, taču līdz šim nebija organizācijas, kas pārstāv un aizstāv viņu intereses. LaFA izveidē un dibināšanā iesaistījušies profesionāli futbola spēlētāji un amatieri, esošie un bijušie futbolisti, kā arī kājas bumbas entuziasti.

"Mūs vieno futbola mīlestība. Tā ir skaistākā, aizraujošākā un demokrātiskākā spēle. Nav svarīgi, vai spēlējam nacionālajā izlasē, cīnāmies par sava profesionālā futbola kluba krāsām, vai esam apvienojušies amatieru komandā - mēs visi esam šīs spēles patrioti. Tādēļ LaFA mērķis ir nodrošināt, lai futbolisti var veikt savu darbu sakārtotā sistēmā - korektas darba attiecības, atbilstoši apstākļi un vide. Arodbiedrība pārstāvēs un aizstāvēs biedru darba, ekonomiskās, sociālās un profesionālās interese," norāda Gorkšs, viens no organizācijas dibinātājiem.

Tuvākie LaFA uzdevumi saistīti ar arodbiedrības reģistrēšanu, biedru iesaisti un ar LaFA iestāšanos Starptautiskajā profesionālo futbolistu federācijā (FIFPro). Tā ir vienīgā organizācija pasaulē, kas pārstāv profesionālo futbolistu intereses un apvieno aptuveni 65 000 spēlētāju.

Svētdienas sanāksmē tika pieņemts dibināšanas lēmums, apstiprināti organizācijas statūti, ievēlēta valde.

Valdes sastāvs: Kaspars Gorkšs, Eiropas Futbola asociāciju apvienības (UEFA) Mārketinga padomdevēju komitejas loceklis un Latvijas Futbola izlases spēlētājs un kapteinis (2005. - 2017.gadam); Dāvis Mārtiņš Daugavietis, futbola kluba "Tukums 2000" spēlētājs; Renārs Rode, kurš pagājušajā gadā spēlēja "Jelgava" komandā; Vladislavs Gabovs, futbola kluba "Rīga" un Latvijas Futbola izlases spēlētājs.

"Visās attīstītajās futbola valstīs ir arodbiedrības. Katram spēlētājam atsevišķi ir grūti pārstāvēt savas tiesības, tāpēc aicinu aktīvos futbolistus pievienoties, kopā tas būs produktīvāk," lēmumu iesaistīties arodbiedrības dibināšanā komentēja Latvijas izlases spēlētājs Vitālijs Maksimenko.

LaFA ir neatkarīga un brīvprātīga personu apvienība, kas pārstāv un aizstāv savu biedru darba, sociālās, ekonomiskās un profesionālās tiesības un intereses. LaFA darbības principi: pašpārvalde, demokrātija, atklātums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu