Rīgas "Dinamo" priekšroku dos Latvijas treneriem (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" vadība, izskatot galvenā trenera amata kandidātus, priekšroku dos Latvijas speciālistiem, portālam TVNET norādīja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Rīgas "Dinamo" vadība pagājušajā nedēļā nāca klajā ar paziņojumu, ka klubs neturpinās sadarbību ar treneriem, kuri šosezon strādāja ar komandu.

Kluba padome uzdeva valdei mēneša laikā iesniegt priekšlikumus par kandidātiem uz Rīgas "Dinamo" komandas galvenā trenera amatu.

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis portālam TVNET norādīja, ka primāri tiks vērtēti kandidāti no pašmāju hokeja speciālistu loka.

"Nāk piedāvājumi, kurus gan nevēlos atklāt. Līdz nākamajai sezonai vēl ir diezgan tālu. Vēlamies atrast cienīgu kandidātu," teica Savickis.

"Jūs jau zināt mūsu piegājienu - vispirms izskatām Latvijas kandidatūras, pēc tam visus pārējos," atzīmēja kluba padomes priekšsēdētājs.

Daudzviet medijos izskanējis, ka uz Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu varētu pretendēt Leonīds Tambijevs, kurš pēdējos gados strādājis ar Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandām.

Tambijevs iepriekšējās divās sezonās tika atzīts par VHL labāko treneri, turklāt pērn viņa vadībā Kazahstānas komanda Karagandas "Sarjarka" izcīnīja šīs līgas čempionu titulu. 

Iepriekš trenera karjerā Tambijevs vadījis Rīgas "Dinamo" jauniešu komandu HK "Rīga", kā arī bijis galvenais treneris Latvijas U-18 un U-20 jauniešu izlasēs.

"Izrunāsimies ar visiem potenciālajiem kandidātiem. Parunāsim arī ar Tambijevu," teica Savickis.

Tambijevs ir visu laiku rezultatīvākais Latvijas izlases hokejists. Viņš valstsvienības sastāvā aizvadījis 208 spēles, sakrājot 150 rezultativitātes punktus (66 vārti + 84 piespēles).

Leonīds Tambijevs
Leonīds Tambijevs Foto: www.hc-saryarka.com

"Jāsanāk kopā paplašinātajai padomei kopā ar valdi. Jāiziet cauri tiem kandidātiem, kuri jau ir mūsu redzeslokā. Tad jau domāsim tālāk. Jo ir jau izveidots kandidātus saraksts. Darbs notiek," uzsvēra Savickis.

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs arī atzīmēja, ka uz paplašināto sēdi tiks aicināti arī Latvijas Hokeja federācijas (LHF) pārstāvji - prezidents Aigars Kalvītis un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

"Mums ir laba sadarbība. Mums viņu viedoklis interesē un tas ir svarīgs."

Aizvadītajā sezonā tika aktualizēts jautājums, ka Rīgas "Dinamo" komandai, iespējams, vajadzētu ģenerālmenedžeri, kurš nebūtu vienā personā arī galvenais treneris.

"Skatīsimies, vai atradīsies cienīga kandidatūra vai ne. Mēs to darba loku, kas viņam būtu jādara, zinām."

Savickis iepriekš izteicās, ka šobrīd nav iespējams Rīgas "Dinamo" komandu nokomplektēt ar Latvijas hokejistiem tā, lai sasniegtu vajadzīgo līmeni. Līdz ar to Latvijas hokejistu proporcija Rīgas "Dinamo" komandā varētu mazināties.

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs janvārī intervijā kanālam TV6 atklāja, ka tiek apsvērta šāda spēlētāju komplektēšanas formula - aptuveni 30% latvieši, 30% ārzemnieki (no dažādām valstīm) un 30% jaunie Krievijas hokejisti.

"Mums ir jāskatās plašāk. Krievijas tirgus ir potenciāli interesants," kodolīgi izteicās Savickis.

KHL direktoru padome lēmusi par nākamās sezonas hokejistu atalgojuma zemāko un augstāko pieļaujamo robežu, kas jāievēro līgas klubiem - attiecīgi 900 miljonu rubļu (12,1 miljons eiro) un 270 miljonu rubļu (3,6 miljoni eiro).

Vaicāts, kā starp KHL klubiem varētu nākamsezon kotēties Rīgas "Dinamo" hokejistu algu budžets?

"Tas būs atkarīgs no sponsoriem. Ja izdosies no sponsoriem saņemt lielāku atbalstu, tad arī algu budžets būs lielāks. Spēlētāju atalgojums ir mūsu prioritāte," sacīja Savickis.

Sesto sezonu pēc kārtas Rīgas "Dinamo" komandai nav izdevies sasniegt KHL izslēgšanas spēļu turnīru jeb Gagarina kausa izcīņu.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL regulārajā čempionātā 62 spēlēs izcīnīja 41 punktu, kas bija otrs vājākais sniegums visā līgā. Pēdējo vietu ieguva Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kas izcīnīja par diviem punktiem mazāk.

24 klubu konkurencē Rīgas "Dinamo" ierindojās 23. vietā, ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11,0%) un ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%).

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu