F-1 atceļ sezonas pirmo posmu Austrālijā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1), Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) un Austrālijas "Grand Prix" vadība ceturtdien kopīgi lēma par sezonas pirmā posma atcelšanu saistībā ar Covid-19 vīrusa straujo izplatību.

Jau ziņots, ka F-1 komanda "McLaren" ceturtdien atsaukusi dalību no sezonas pirmā "Grand Prix" posma, jo saslimšana ar Covid-19 vīrusu konstatēta vienam cilvēkam no apkalpojošā personāla.

Dažas stundas pēc "McLaren" lēmuma sekoja arī F-1, FIA un "Grand Prix" posma organizatoru kopīgs paziņojums atcelt Austrālijas posmu, kurā cīņa par godalgotām vietām notiktu jau šajā nedēļas nogalē.

"Neilgi pēc tam, kad vienam no "McLaren" komandas locekļiem tika konstatēta saslimšana ar vīrusu, F-1 un FIA vadība sasauca sapulci, kurā piedalījās pārējās komandas. Pēc apspriešanās tika nolemts, ka pirmais sezonas posms ir jāatceļ," teikts paziņojumā.

Foto: EPA/Scanpix

"Apzināmies, ka tas ir liels trieciens faniem, bet apņemamies atgriezt par biļetēm iztērēto naudu. Tāpat šajā sakarā publicēsim papildu informāciju."

Tāpat kā citas organizācijas, arī F-1 un FIA paziņojumā pauda, ka nevienas sacensības nav to vērtas, lai riskētu ar sportistu, apkalpojošā personāla vai citu cilvēku drošību.

Jau ziņots, ka ceturtdien aizdomās par saslimšanu ar Covid-19 vīrusu, karantīnā tika ievietoti četri cilvēki "Haas" komandas.

Tāpat jau tagad zināms, ka sezonas otrajā pusē Bahreinā gaidāmais posms notiks bez skatītāju līdzdalības, kamēr jau nepilnu mēnesi pirms Austrālijas "Grand Prix" bija zināms, ka Ķīnas posms šosezon, visticamāk, nenotiks.

Pērn par seškārtējo pasaules čempionu kļuva "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kuram šosezon ir iespēja atkārtot Mihaēla Šūmahera iespēto - septiņi tituli.

Šīs sezonas pēdējais posms paredzēts novembra beigās Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu