Tiek pārceltas Latvijas Olimpiskās komitejas vēlēšanas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Olimpiskā komiteja
Latvijas Olimpiskā komiteja Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli piektdien lēmusi pārcelt 20.martā paredzēto Ģenerālo asambleju, kurā notiktu arī vēlēšanu sesija, paziņoja LOK.

Saistībā ar Covid-19 vīrusu un Latvijas valdības izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, šodien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Valde ar LOK Izpildkomitejas locekļiem ir saskaņojusi lēmumu par šā gada 20.martā paredzētās LOK Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijas pārcelšanu.

Lēmums par šīs sesijas norises datumu tiks pieņemts pēc Latvijas valdības lēmuma par ārkārtējās situācijas Latvijā atcelšanu.

Šī paša iemesla dēļ LOK iepriekš atcēla projekta "Sporto visa klase" plānotās sacensības.

LOK Ģenerālās asamblejas laikā bija plānotas LOK prezidenta, ģenerālsekretāra, Individuālo locekļu, Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas, kā arī tiktu apstiprināts 2019.gada pārskats un 2020.gada Ieņēmumu - izdevumu tāme. 

20.februārī noslēdzās olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšanas termiņš uz LOK vēlētajiem amatiem. LOK biedri ievēlēšanai par individuālajiem locekļiem, prezidentu, ģenerālsekretāru, kā arī par Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļiem ir izvirzījuši 71 kandidatūru. 

LOK prezidenta amatam ir izvirzīts viens kandidāts - līdzšinējais LOK ģenerālsekretārs un olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers, savukārt LOK ģenerālsekretāra amatam arī ir izvirzīts viens kandidāts - līdzšinējais LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Kā LOK individuālie locekļi ir izvirzīti 40 kandidāti, uz LOK Izpildkomitejas locekļa amatiem ir izvirzītas 32 personas, bet uz LOK Revīzijas komisijas locekļa amatiem pretendē deviņi cilvēki. 

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai ir bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004.gada LOK prezidents ir Aldons Vrubļevskis. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu