Koziols: Līgumu ar Hārtliju pagarinām katru gadu

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Viesturs Koziols
Viesturs Koziols Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šobrīd savu darbu galvenokārt pakārto, gatavojoties nākamajai sezonai, sarunā ar portālu TVNET teica organizācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. Viņš arī pastāstīja, ka vienošanās ar izlases galveno treneri Bobu Hārtliju ir spēkā līdz 2022. gada olimpiskajām spēlēm. Līgums tiek pagarināts katru gadu.  

"Arī mēs strādājam attālināti, esam pārtraukuši visus čempionātus. Šobrīd gatavojamies nākamajai sezonai. Lai cik tas būtu bēdīgi un skumji, domāju, ka nenotiks arī pasaules čempionāts," sacīja Koziols, kurš atrodas laukos un strādā attālināti. "Nav daudz variantu, lai pasaules čempionāts notiktu."

Šobrīd LHF dienas kārtībā ir jautājumi, kas saistīti ar pasaules čempionātu, kam būtu jānotiek no 8. līdz 24. maijam Šveices pilsētās Cīrihē un Lozannā. Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels pats vairākkārt neslēpis, ka, visticamāk, pasaules čempionāts tiks atcelts un par to oficiāli tiks paziņots tuvākajā laikā. 

Šveice šobrīd ir devītā visvairāk Covid-19 skartā valsts pasaulē. Tur reģistrēti vairāk nekā 3400 saslimšanas gadījumu. 

"Gatavojamies olimpiskajam atlases turnīram. Cerams, ka to neatcels," teica LHF ģenerālsekretārs.

Viens no 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem paredzēts "Arēnā Rīga" augusta beigās. Latvijas izlasei jātiekas ar Franciju, Itāliju un Ungāriju. Ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm izcīnīs grupas uzvarētāja. Vieta Olimpiādē jau nodrošināta Kanādai, Krievijai, Somijai, Zviedrijai, Čehijai, ASV, Vācijai, Šveicei un mājiniecei Ķīnai.

"Tad, kad tas būs iespējams, gribam uztaisīt Latvijas izlasei nometni," norādīja Koziols. "Gribam izmantot iespēju, jo daudzi hokejisti būs brīvi no darba klubā un varēs trenēties, bet tas būs tikai tad, kad to varēs izdarīt. Šobrīd mēs nezinām, kad, viss atkarīgs no ārējiem apstākļiem."

Pašlaik LHF strādā arī pie treneru metodiskajiem materiāliem, veido Latvijas hokeja attīstības plānu nākamajiem desmit gadiem. 

Pastāv iespēja, ka LHF vadībai, tāpat kā daudzām citām organizācijām, nāksies atlaist daļu darbinieku. 

"Ilgi mēs tā nevarēsim turpināt. Līdz 31. martam darbiniekiem esam lūguši strādāt attālināti, darbu mēs koordinējam, vadām. Katram pienākumi ir zināmi un cilvēki strādā, bet kaut kad jau tas var beigties," teica Koziols. 

Tā kā pasaules čempionāts šogad, visticamāk, tiks atcelts, kļuva aktuāls jautājums, vai Bobs Hārtlijs jau pēdējo spēli kā Latvijas izlases galvenais treneris ir aizvadījis. Koziols to noliedza un ir pārliecināts, ka viņš darbu ar valstsvienību turpinās. 

"Ar Hārtliju esam vienojušies, ka strādājam kopā līdz olimpiskajām spēlēm. Līgumu mēs pagarinām katru gadu," tā Koziols.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu