"Barselona" apcērp algas spēlētājiem un darbiniekiem

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

"Barcelona" futbola klubs kā pasākumu ekonomiskās krīzes risināšanai koronavīrusa dēļ spēlētājiem un personālam samazinās algas, ceturtdien paziņoja klubs.

Spānijas likumi ļauj uzņēmumiem samazināt vai pārtraukt darba līgumus sakarā ar nepārvaramas varas apstākļiem, un pašreizējā veselības krīze tiek uzskatīta par ārkārtas apstākli.

"Tas ir apstākļu noteikts darba dienas samazinājums, un līdz ar to proporcionāls atlīdzības samazinājums attiecīgajos līgumos," "Barselona" pavēstīja paziņojumā, kurā izklāstīti pasākumi, par kuriem vienojusies kluba valde.

"Pasākumus izraisījusi nepieciešamība pielāgot kluba darbinieku līgumu saistības ar jaunajiem pagaidu apstākļiem, ko mēs šobrīd piedzīvojam," teikts paziņojumā.

Iepriekš spēlētājiem un klubam neizdevās vienoties par kluba piedāvāto algas samazinājumu, lai palīdzētu tikt galā ar no 14. marta uz nenoteiktu laiku pārtrauktās futbola spēles valstī.

Paredzams, ka citi Spānijas augstākās līgas klubi nākamajās dienās ies līdzīgu ceļu.

"Barselona" arī paziņoja, ka klubs piedāvā Katalonijas valdības veselības departamentam izmantot tā īpašumus. Klubs uzskata to par piemērotu rīcību pandēmijas uzvarēšanai. Madrides "Real" šādu atļauju  vietējai pašvaldībai deva jau ceturtdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu