Tambijevs: Vēlos kliedēt stereotipus, kas izveidojušies par mani

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Leonīds Tambijevs
Leonīds Tambijevs Foto: hcadmiral.ru

Latvijas hokeja speciālists Leonīds Tambijevs, kurš nesen oficiāli kļuva par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Vladivostokas "Admiral" galveno treneri, vēlas kliedēt stereotipus par sevi.

Tambijevs bija arī viens no kandidātiem uz Rīgas "Dinamo" komandas galvenā trenera amatu. "Man bija tikšanās," intervijā "sport-express.ru" apstiprināja treneris, atbildot uz jautājumu, vai viņam bija piedāvājums strādāt Rīgā.

49 gadus vecais Tambijevs ar "Admiral" komandu vienojies par līgumu uz vienu sezonu. Viņam šī būs debija KHL līmenī. Treneris iepriekš vairākus gadus strādāja Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandās.

Krievijas žurnālists Aleksejs Ševčenko intervijā trenerim vaicāja, kāpēc viņš izvēlējies "Admiral" piedāvājumu? Žurnālists atzīmēja, ka Vladivostokas klubam ir slikts finansiālais stāvoklis.

"Šī komanda atrodas Tālajos Austrumos, pārstāvot milzīgu reģionu, kurā attīstās hokejs. "Admiral" nav VHL, bet gan KHL klubs. Nevajag atbaidīt cilvēkus no mūsu komandas," teica Tambijevs, aizstāvot jauno darbavietu.

Žurnālists vērsās arī pie speciālista trenēšanas stila. Ševčenko uzsvēra, ka speciālistam VHL bijusi ļoti stingra trenera reputācija. Viņš pauda uzskatu, ka ne vienmēr KHL strādā metodes, kas darbojas VHL.

"Vēlos uzreiz izkliedēt stereotipus, kas izveidojušies ap manu vārdu. Esmu prasīgs. Katram speciālistam ir ne tikai savs spēles stils, bet arī pieeja darbam. Ja ir noteikumi, tad tie ir jāievēro visiem," sacīja Tambijevs.

"Mums ir jābūt profesionāļiem un tad situācija arī uzlabosies. Ar komunikāciju man nekad nav bijušas problēmas," piebilda treneris.

Tambijevs no žurnālista saņēma arī repliku, ka treneris nedodot hokejistiem otro iespēju sevi pierādīt, un ka KHL atlaist spēlētājus nevarēs tik viegli kā to varēja darīt VHL, jo finansiāli tas būs lielāks slogs.

"Kopā ar Sergeju Ņemčinovu ["Admiral" sporta direktors - aut.] ievāksim informāciju pilnā apmērā, lai līdz minimumam samazinātu iespēju pieļaut kļūdas sastāva komplektācijā. Līgumu piedāvāsim tikai tiem hokejistiem, kuri būs mūs pārliecinājuši, ka viņi spēs komandai palīdzēt," atzīmēja Tambijevs.

"Droši vien, ka komunikācijā kļūšu elastīgāks, diplomātiskāks. Taču no sava darba stila neatkāpšos," uzsvēra treneris.

KHL aizvadītās sezonas regulārajā čempionātā "Admiral" ar 62 mačos izcīnītiem 56 punktiem ierindojās Austrumu konferences pēdējā vietā.

Tambijevs pirms darba VHL strādāja Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), kur četrus gadus vadīja Rīgas "Dinamo" jauniešu komandu HK "Rīga".

Treneris arī vadījis Latvijas U-18 junioru un U-20 jauniešu izlases.

Tambijevs hokejista karjerā Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divas reizes olimpiskajās spēlēs - 2002. gadā Soltleiksitijā un 2006. gadā Turīnā.

Ar 150 punktiem (66 vārti + 84 piespēles) viņš ir Latvijas valstsvienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu