"Juventus" futbolisti piekrīt apcirpt algas; klubs plāno ietaupīt 90 miljonus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu (centrā)
Krištianu Ronaldu (centrā) Foto: EPA/Scanpix

Itālijas futbola klubs Turīnas "Juventus" panācis vienošanos ar spēlētājiem par algu samazināšanu, sestdien paziņoja komandas vadība.

Ņemot vērā koronavīrusa pandēmiju, kuras dēļ pasaulē vairums sporta pasākumu ir pārtraukti un daudziem klubiem rodas finansiālas grūtības, "Juventus" panācis vienošanos ar futbolistiem par algu samazinājumu.

Turīnas komandas futbolisti nesaņems algu par šā gada martu, aprīli, maiju un jūniju. Šajos četros mēnešos algu nesaņems arī "Juventus" galvenais treneris Maurīcio Sarri.

"Juventus" komandu pārstāv viens no visu laiku labākajiem un visvairāk atalgotajiem futbolistiem pasaulē portugālis Krištianu Ronaldu. Itālijas mediji lēš, ka viņa alga saruks par 3,8 miljoniem eiro.

Savukārt kopumā Turīnas komanda plāno ietaupīt 90 miljonus eiro, lai tādējādi varētu 2019./20. gada sezonu noslēgt ar pozitīvu finanšu bilanci, norādīts "Juventus" kluba paziņojumā.

Itālijas A sērijas futbola čempionāts ir pārtraukts kopš 9.marta. "Juventus" komanda pēc 26 spēļu kārtām ir čempionāta līdere, par vienu paunktu apsteidzot Romas "Lazio".

"Juventus" komandā trīs futbolistiem konstatēta inficēšanās ar koronavīrusa izraisīto Covid-19 slimību - argentīnietis Paulo Dibala, itālis Daniele Rugaini un francūzis Blēzs Matuidī.

Itālijā vairāk nekā 10 000 cilvēku miruši pēc inficēšanās ar koronavīrusu. Visā pasaulē tas ir lielākais nāvju skaits vienā valstī. Nākamā sarakstā ir Spānija ar vairāk nekā 5000 gadījumu, kas beigušies letāli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu