Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatam ir kandidāti no vismaz piecām valstīm (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatam ir vairāki kandidāti, kuri ir ārzemju speciālisti, portālam TVNET pastāstīja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Rīgas "Dinamo" vadība pirms mēneša paziņoja, ka klubs neturpinās sadarbību ar treneriem, kuri šosezon strādāja ar komandu.

Viens no Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amata kandidātiem bija Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs, kurš pievienojās KHL klubam Vladivostokas "Admiral".

Tiesa, nu situācija ir krasi mainījusies, jo "Admiral" nākamsezon nespēlēs KHL, bet Tambijevs atstājis komandu darbu tā arī nesācis.

Tambijevs izteicies, ka viņš joprojām vēlas nākamsezon strādāt kādā KHL komandā. Viņš iepriekš karjerā nav vadījis KHL vienību.

"Saņēmu mazliet pārmetumus, ka mēs ar Tambijevu pārrunas pārāk ilgi vilkām garumā, kamēr izskatījām citu treneru kandidatūras," sacīja Savickis.

"Man pārmeta, ka nokavējām. Nu, redziet kā dzīvē notiek, nekas nav nokavēts. Tā kā Tambijevs atkal var būt viens no treneriem, kas varētu strādāt ar Rīgas "Dinamo" komandu. Protams, viņš ir kandidātu sarakstā."

Tāpat viens no kandidātiem ir Pēteris Skudra. "Viņš bija kandidāts jau pašā sākumā," piebilda Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs.

Savickis vairījās nosaukt citus Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amata kandidātus, taču viņš atklāja, kādu ārvalstu speciālisti tiek izskatīti.

"Kandidāti ir no Kanādas, Zviedrijas, Krievijas, Somijas un Latvijas. Tirgus ir atvēries."

Pirms nepilna mēneša Savickis portālam TVNET norādīja, ka priekšroka tiks dota Latvijas treneriem.

"Protams, ka paliekam pie domas, ka latviešu trenerim tiks dota priekšroka. Jūs varat man kādu ieteikt," pajokojot vaicāja Savickis.

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris šosezon bija Ģirts Ankipāns, viņam asistēja Edgars Masaļskis, Artis Ābols, Ronalds Ozoliņš, bet vārtsargu trenera amatu ieņēma Juris Klodāns.

Netiek izslēgts, ka kāds no šiem treneriem varētu strādāt Rīgas "Dinamo" komandā arī nākamsezon, jo galvenā trenera atbildība būs izvēlēties sev asistentus.

"Ir vairāki kritēriji, pēc kuriem mēs izvēlēsimies treneri - pieredze, sasniegumi, pārstāvētā valsts, nauda," teica Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs.

"Asistentus noteiks galvenais treneris, kurš tiks izvēlēts amatam. Tā būs viņa prioritāte - sakārtot savu komandu," sacīja Savickis.

"Protams, mēs izteiksim savas rekomendācijas, bet gala vārds būs trenerim. Tā bijis vienmēr mūsu komandā."

Savickis norādīja, ka trenerus meklē un vērtē Rīgas "Dinamo" padome kopā ar valdi.

"Tas ir kolektīvs darbs. Kad kandidāti būs izsijāti, gala lēmumu pieņems padome. Tiks noslēgts līgums ar treneri un sāksies aktīvāks darbs [pie sastāva komplektēšanas - aut.]."

Ņemot vērā koronavīrusa pandēmiju, šobrīd ir neiespējami prognozēt, kad Rīgas "Dinamo" varētu apstiprināt kādu speciālistu galvenā trenera amatā.

"To prognozēt ir ļoti grūti. Situācija mainās ne tikai pa dienām, bet arī pa stundām," piebilda Savickis.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL regulārajā čempionātā 62 spēlēs izcīnīja 41 punktu, kas bija otrs vājākais sniegums visā līgā. Pēdējo vietu ieguva Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo", kas izcīnīja par diviem punktiem mazāk.

24 klubu konkurencē "Dinamo" ierindojās 23. vieta, ar līdz šim vismazāko punktu skaitu (41), vismazāk gūtajiem vārtiem (103), toties visvairāk zaudētajiem (187). Ar vissliktāko vairākumu visā KHL (11,0%) un ar pašu sliktāko mazākumu (74,8%).

Sesto sezonu pēc kārtas Rīgas "Dinamo" komandai neizdevās sasniegt KHL izslēgšanas spēļu turnīru jeb Gagarina kausa izcīņu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu