"Giro d'Italia" nepiekrīt samazināt posmu skaitu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" rīkotāji nepiekrīt samazināt šī gada tūres posmu skaitu.

"Tour de France" velobrauciens no jūnija pārcelts divus mēnešus uz priekšu un sāksies august beigās.

Līdz ar otrdien pieņemto lēmumu paredzams, ka notiks vēl kādas izmaiņas sacensību kalendārā, jo iepriekš pārceltā "Vuelta a Espana" bija plānota no 14.augusta līdz 6.septembrim. Tikmēr "Giro d'Italia" sacensībām pagaidām par piemērotāko laiku tiek uzskatīts 3. līdz 25.oktobris.

"Tā kā "Tour de France" sāksies 29.augustā, sagaidāms, ka "rozā tūre" varētu būt īsāka," ziņo "La Gazzetta dello Sport", kas 1909.gadā dibināja prestižo Itālijas tūri.

Laikraksts arī kritizē Starptautisko Riteņbraukšanas savienību (UCI), kas vispirms pavēstījusi Francijas velobrauciena norises laikus, bet oficiāli neziņo par "Giro d'Italia" vietu kalendārā.

Itālijas velobrauciens notiks pēc "Vuelta a Espana" un pasaules čempionāta. Francijas un Spānijas tūres organizē kompānija "Amoury Sports Organization" (ASO), un "Giro d'Italia" direktors Mauro Venji uzskata, ka Itālijas puse tiek apdalīta.

"Pēdējos pāris mēnešos runā tikai par to, kā ietekmēt "Giro d'Italia" norisi. Kurš ir gatavs ziedot daļu no "Vuelta a Espana"? Francūži saka, ka "Giro d'Italia" jāsaīsina, lai būtu brīvi datumi sezonas nogalē. Mums sevi ir jāaizstāv," stāsta Venji.

103. Itālijas tūrei bija jāsākas 9.maijā Budapeštā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ starts pārcelts uz nenoteiktu laiku. Ungārijai bija jāuzņem pirmie trīs velobrauciena posmi.

"Giro d'Italia" velobrauciens ārpus Itālijas startējis 13 reizes. Iepriekšējo reizi "Giro d'Italia" ārpus savas mītnes zemes startēja aizpērn, kad tūre sākās ar trim posmiem Izraēlā. Tāpat tā savulaik sākusies Nīderlandē, Ziemeļīrijā, Dānijā, Beļģijā, Francijā, Grieķijā, Vatikānā, Monako un Sanmarīno.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu